Създадено за

С високо вдигната глава - интересни решения за стилизиране на косата

С високо вдигната глава - интересни решения за стилизиране на косата
Снимка: iStock/Getty Images

Ах, косата на жената е нейната корона. Нейната гордост, грива и страст. И понякога нейният най-голям източник на разочарование, когато въпросната коса не желае да застане така, както си представяме в мечтите си.

Каквато и да е косата ти - къса и тънка, дълга и къдрава, плътна, с повече омазняване или със собствено мнение, има как да изглеждаш както желаеш. Само продължавай да четеш нататък:

Стилизирането на косата - последната крачка до съвършенството

Има няколко фактора, които определят как изглежда косата ни - гените, подстрижката и стилизирането.

На гените не можем да влияем, затова е добре просто да приемем и обикнем онова, което родителите и природата са ни дали.

Снимка: iStock/Getty Images

Оттук насетне, като знаем с какъв “материал” разполагаме, е добре да съобразим с него формата на косата. Тук ясно можем да разграничим добрия от перфектния фризьор. Дано сте намерили онзи, който най-добре да разбира косата ви.

Но в крайна сметка, колкото и добър да е фризьорът, основната отговорност за външния вид на косата ви, е във вашите собствени ръце. Овладеете ли изкуството на стилизирането у дома с правилните продукти и аксесоари, винаги ще ходите с високо вдигната и красиво оформена глава.

Изберете продуктите според желания резултат

Когато застанем пред щанда със стилизиращи продукти, има такова многообразие, че е лесно човек да се обърка. Любимата ни марка Taft например има над 7 различни стилизиращи продукта с различна консистенция, сила на фиксация и ефект върху косата.

Ето какво съветват те за оформянето на косата у дома:

Експериментирайте с продуктите

Не се колебайте да пробвате как ще стои в косата ви пяна за обем или пък вакса за блясък. Сухият шампоан също не е за пренебрегване, особено когато искате да имате бърз освежаващ ефект и усещане за въздушност.

Дори да имате един любим продукт, с който косата ви застава идеално, за различни поводи можете да експериментирате с по-фиксиращи или по-бляскави продукти, за да изглеждате по възможно най-добрия начин.

Снимка: iStock/Getty Images

Малки хитринки от професионалистите

Една от тайните, които стилистите на Taft разкриват за нас, е използването на щипки за коса. Може да са металните “щъркели”, с които фризьорите разделят косата, или пък малки стандарни щипки, с които да прикрепвате косата си, докато я стилизирате.

Така ще й дадете посока и време да се фиксира. После, когато махнете щипките, косата ще е във формата, в която искате.

Топлината за косата - приятел и враг

Последният съвет, който ни дават от Taft, е за разумното използване на сешоара и другите топли уреди за оформяне на косата.

Без тях косата не би могла да застане в желаната от нас форма, но ако прекалим с температурата, ще увредим косъма.

Снимка: Taft

Затова те горещо съветват да се използва Taft Heat Protection Spray преди всяко сушене и оформяне с преса и винаги да подсушавате косата си с кърпа преди да започнете. Враг номер едно за косата ни е именно топлинната обработка на висока температура.

Цялата гама продукти за оформяне на косата с марка Taft можете да разгледате в онлайн магазините на големите вериги дрогерии dm и Lilly Drogerie.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти