С куче в кола

Да потегляме
Снимка: Thinkstock

Отпускарският август все повече привлича изтощеното ни от работа съзнание, а това означава също, че повечето от нас ще се отправят към една или друга дестинация. Много често във ваканционния период се налага да пътуваме с нашия четириног другар, затова нека си изясним някои правила, за да намалим неговия, а и нашия дискомфорт от предвижването с кола.

* Задължително кучето трябва да бъде позиционирано на задната седалка и с поставен нашийник (нагръдник) и каишка, с която да го удържим, ако тръгне да се разхожда из колата. По-малките породи е добре да бъдат обезопасени в клетки или чанти, през които обаче свободно да навлиза въздух, за да не прегрее кучето.

* Не позволявайте на домашния си любимец да се движи в колата, за да не пречи на водача, докато шофира. В началото на пътуването косматият симпатяга е нормално да бъде превъзбуден, затова му осигурете отворен прозорец, за да се охлажда, ако няма надежден климатик в автомобила.

Внимавайте и спуснете стъклата само колкото животното леко да си покаже муцуната, за да не изскочи от превозното средство.

* Избягвайте да пушите в колата, за да не дразните обонянието на кучето и в никакъв случай не го оставяйте само в автомобила за по-дълго време, особено когато навън е много топло или температурите са под нулата.

* Осигурете подходяща завивка, за да не стане цялата тапицерия в косми и се снабдете със солидно количество вода (и малко кучешки гранули или любимата му играчка, с която то да се разсейва), за да не обезводните както себе си, така и четириногия косматко.

* Винаги дръжте кучето изкъсо в буквалния смисъл на тази дума с помощта на каишката и не му позволявайте да се разхожда свободно в купето. Ако легне в краката ви, то може да се почувства по-защитено, а места като багажника са абсолютно немислими за неговия превоз.

* Спирането по време на дълъг път също е наложително, за да може животното да се разтъпче и да извърши физиологичните си нужди.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти