С колата в студа – съвети за жени

h
Снимка: Thinkstock

Велина Томова

Няма нужда да казвам, че е студено. То се вижда по заскрежените прозорци, усеща се по моменталното вкочаняване на всички открити части и най-вече по обледената кола, която чака нас и никой друг да бъде почистена.

Ако имате под ръка мъж, то вашата задача остава само да не се обледите вие докато чакате той да махне леда от стъклото, да изрине снега и да размрази ключалката.

Какво да се прави обаче, ако мъжът го няма, тръгнал е пеш за работа (има и такива ентусиасти през януари) или на вас просто ви се иска да можете да се справите сами с тази (лесна) задача.

Проверихме, попитахме, консултирахме се и събрахме няколко съвета за справяне с най-често срещаните проблеми през зимата с колата.

Замръзнала брава на вратата

Откакто има централно отключване на вратите, проблемът със замръзналата ключалка вече не е толкова актуален. Това обаче не пречи на другите метални части на вратата – самия механизъм за отваряне, да замръзнат.

Най-лесно е да напръскате ключалката със спрей за размразяване, който съдържа етилов спирт. Спринцовка със спирт също върши работа.

Може да сте виждали варианти за подгряване на ключалката със запалка, но това е опасно, защото може да повредите лака и боята на колата.

h
Снимка: Thinkstock

Заледено стъкло

Сигурно имате стъргалка, но защо да стържете, като може да се възползвате от химията.

Отново на помощ ще ви дойде спиртът, с който да напръскате стъклото и да почакате по магически начин да се стопи леда.

h
Снимка: Thinkstock

Ако колата не пали

Тук вече навлизаме в дълбоките води на замръзналата горивна помпа и падналия акумулатор. Задължително трябва да имате комплект кабели за запалване и услужлив комшия, който да ви даде ток от неговата кола.

А най-добре е в този случай да повикате Неволята, т.е Него или да си хванете такси. Понякога спестяват време, нерви и настинки – както такситата, така и мъжете.

h
Снимка: Thinkstock

И винаги сипвайте бензин

Не се разсейвайте, не забравяйте, не пропускайте. Да се движите в зимни условия „на изпарения“ е престъпно поведение. 

Още за успешното преживяване на зимата:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти