С какво време посрещаме астрономическото лято

лято жена море басейн
Снимка: Istock

Астрономическото лято започна у нас в 06:32 ч., съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология, цитиран от dariknews.bg.

Това е денят и на лятното слънцестоене - най-дългият ден в годината, който ще продължи 15 часа и 19 минути.

През лятото на територията на по-голямата част от България най-високите средни дневни температури са през юли, а по Черноморието и в планините - през август. Летният сезон започва с лятното слънцестоене - около 21 юни в Северното полукълбо и около 22 декември в Южното полукълбо, и завършва с есенното равноденствие - около 23 септември в Северното полукълбо и около 22 март в Южното полукълбо.

Какво да очаква всяка зодия от лятното слънцестоене

Преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, главно в Източна България и планинските райони, ще превали краткотраен дъжд, а на места и ще прегърми. Ще има условия и за градушки. Времето ще остане почти тихо.

Дневните температури ще се повишат, но максималните ще са в широк интервал, от 25 - 28 градуса в източните райони до 30 - 33 градуса на запад. 

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

Във вторник и сряда времето ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но само на отделни места в Източна България и планинските райони ще превали слаб краткотраен дъжд. Вятърът ще е слаб от север. Затоплянето ще продължи, максималните температури в сряда ще са между 31 и 36 градуса, по-ниски ще останат по морския бряг. 

Какво да очаква всяка зодия в любовта това лято

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти