С какво ще ни изненада времето през следващите дни

време зима жена
Снимка: Unsplash

В първите дни на новата година зимата ще покаже характер, пишат от Darik News.

Времето ще застудее чувствително, вятърът ще се засили, очаква се да превали и малко сняг. Предстоят ни ледени дни, когато температурите през цялото денонощие няма да превишават 0 градуса.

Средиземноморски циклон ще се формира над Гърция и ще се придвижи на североизток през Егейско и Мраморно море. Това показват средносрочните модели за времето, представени в „Дарик кафе“ тази сутрин.

Превалявания от сняг ще има още в четвъртък над южните планински райони, ще продължат и в нощта срещу петък, после с прекъсвания и в събота и дори в неделя.

Не се очакват интензивни валежи, тъй като моделите дават югоизточна траектория на циклона. Най-много се очаква да превалява в крайните югоизточни райони, по Черноморието и в Странджа.

След изтеглянето на този циклон ще се формира нов, но по-плитък, който отново ще донесе превалявания в събота над южните райони. В следващите дни ще е предимно облачно, с превалявания от сняг. На места ще се образува снежна покривка, но не се очакват сериозни валежи.

напитка Коледа зима жена
Снимка: Thinkstock

Над източните райони и по Черноморието е възможно временно да има затруднения заради силния североизточен вятър и преваляванията, но главно на юг от Стара планина. В крайните северозападни и североизточни райони се очакват най-малко валежи.

Температурите от петък ще се понижават и в следващите дни ще е студено с минимални температури сутрин до -10 и -12 градуса на места. Дневните стойности също ще останат под нулата в по-голямата част от страната, без крайните източни райони.

банери нови
Снимка: Edna

банери нови
Снимка: Edna

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти