Романтичната история на Кит Харингтън с непозната и още (Плейлистът на Edna #25)

Кит Харингтън Плейлистът на Edna
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Ето я ежеседмичната доза парчета и трейлъри от последните 7 дни, на които ние натиснахме Play ► и заслужиха място в Плейлистa на Edna. Пуснете си ги и вие!

МУЗИКА

В плен на фантазиите

След като триумфира на тазгодишната Евровизия и си спечели фенове от цял свят, италианската рок банда Måneskin издаде нов сингъл. “I Wanna Be Your Slave” е част от албума “Teatro d'ira: Vol. I”, а видеото към него беше чакан от милиони с нетърпение. В кадрите Дамиано Давид, Виктория, Томас и Етан не разочароват с креативност, докато се впускат в изследване на фантазиите и сексуалността си.

С леко сърце

За дните, в които имаме нужда от лъч светлина, е новата песен на Наташа Бедингфийлд. “Lighthearted” идва след едногодишна пауза, когато миналото лято последно слушахме от нея “Together In This” (припомнете си тук). Нежното парче разказва за преодоляването на трудни моменти и способността да продължиш с открито сърце. За клипа 39-годишната изпълнителка наема танцьорите, които по-рано тази година върнаха популярността на песента ѝ “Unwritten” от 2004 г. с предизвикателство в Tik Tok.

Гръм и мълнии

DARA от известно време не ни беше грабвала с парче още от първото слушане, но “Thunder” впечатлява от раз с драматичното си звучене и загадъчна визия. Сред авторите на сингъла отново има международно участие, а режисьор на видеото е Стефан Маринов. Започвайки с кадри и музика, излезли като от сериала Stranger Things, по-нататък клипът продължава с Дара, която влиза в три роли – фатална екшън героиня, цирков артист и астронавт, извисяващ се в Космоса.

КИНО

Драма от Кан

В новия си филм Алисия Викандър е в поддържащата роля на майка и съпруга, чийто мъж е застрашен от депортиране. Докато си търси втора работа в очакване на още едно дете, Антонио попада в затвора, а миналото му е напът да провали живота на неговото семейство. “Blue Bayou” на Джъстин Чон (сценарий, режисура и главна роля), който беше представен на фестивала в Кан, разглежда темите за социалните предразсъдъци през призмата на човек, прекарал живота си в държава, която обаче не иска да се нарече негова.

Справедливо престъпление

“Naked Singularity” ни среща със служебния защитник Каси (Джон Бойега), чийто идеализъм започва да рухва след като се сблъсква с несправедливостите в професията си. Когато му се отдава шанс да надвие системата, той се включва в нарко обир, който може да промени живота му. Филмът, основан на едноименната книга на Серджо де ла Пава от 2008 г., излиза през август с участието на Бил Скарсгард, Оливия Кук и др.

Още един шанс за любовта

Сериалът “Modern Love” на Amazon Prime Video се завръща с втори сезон. От 13 август ни очакват нови осем истории, вдъхновени от едноименната колонка в New York Times, които обещават да проследят любовта „във всичките ѝ сложни и красиви форми“. След като в първи сезон видяхме Ан Хатауей, Тина Фей, Анди Гарсия и др., сред звездите в новите епизоди са Ана Пакуин, Мини Драйвър, Гарет Хедлънд, а Кит Харингтън, който ни липсваше след „Игра на тронове“, ще изживее романтична история заедно с Люси Бойнтън („Бохемска рапсодия“) като непозната жена от влака.

ОЩЕ

Женствена епичност

Холзи, която е в очакване на първото си дете, обяви своя нов албум “If I Can’t Have Love, I Want Power”, вдъхновен от „радостите и ужасите на бременността и раждането“. Концептуалната музикална колекция ще бъде придружена от едноименен филм, заснет в IMAX, а трейлърът ни пренася назад във времето, откогато жените са подчинени на няколко представи за това какви трябва да бъдат. Кадрите са толкова обещаващи, че ни карат да се питаме това ли ще е следващият най-добър визуален албум след “Lemonade” на Бионсе, а отговорът ще разберем в края на август.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти