Рийз Уидърспуун чува гласове, Сам Смит танцува с непознат, а Сантра се завръща с нова песен (Плейлистът на Edna #2)

Рийз Уидърспуун
Снимка: Getty

Деница Димитрова

За понеделнично зареждане с енергия - заповядайте новия Плейлист на Edna с музикалните парчета и трейлъри от изминалата седмица, на които си струва да натиснете Play ►.

МУЗИКА

Танц с непознат

След като озвучи лятото ни заедно с Калвин Харис и тяхното “Promises”, Сам Смит започва 2019 с друго съвместно парче. “Dancing With A Stranger” включва Нормани от дамската групa Fifth Harmony и звучи точно в стила на британеца, когато иска да запише нещо по-раздвижено. Песента носи загадъчност, подобно на парфюма на непознат, но мистерия остава и това дали Сам Смит случайно не готви нов албум след последния си от 2017 г.

Когато надеждата е опасна

Лана Дел Рей обаче потвърди, че новият ѝ албум вече е завършен. До края на март, когато можем да очакваме “Norman F***ing Rockwell”, слушаме третия сингъл от него с дългото заглавие “Hope Is a Dangerous Thing For a Woman Like Me to Have - But I Have It”. В песента, вдъхновена от живота на покойната писателка Силвия Плат, чуваме Лана в най-чистата ѝ форма – само глас, пиано и меланхолия.

Соло завръщане

Дълго време не бяхме чували нищо ново от Сантра, която последно издаваше често дуетни парчета. В новия си сингъл „Целият свят“ обаче тя е сама и споделя за самотата си в рими. Клипът включва летни кадри, заснети на най-източния ръкав на Странджа планина – Маслен нос, вдаден в морето.


КИНО

Пролет идва, с нея и Старк

Първият тийзър трейлър на дългоочаквания последен сезон на „Игра на тронове“ е вече тук, обявявайки датата, на която ще видим нова серия – 14 април. От мистериозните кадри, които приличат повече на нечий сън, трудно можем да различим дали случващото се е истина. Но е ясно, че семейство Старк ще се събере на едно място, а дали Джон, Санса и Аря ще последват съдбата на мъртвите си роднини, остават няколко месеца, за да разберем.

Смъртоносно изкуство

Филмът на Netflix “Velvet Buzzsaw” ни отвежда при сцената на съвременното изкуство в Лос Анджелис, където запалени колекционери не пестят средства, за да се сдобиват с картини. Там, където снобизмът на публиката се сблъсква с алчната търговия, критикът Морф Вандевалт открива, че произведенията на един художник, прекарал време в клиника за душевно болни, са способно да убиват, и то буквално. В хорър мистерията Джейн Джиленхол се намира още Джон Малкович, Тони Колет и Рене Русо, с която Джиленхол участва в „Лешояда“ на същия режисьор – Дан Гилрой. Ако не сте го гледали, препоръчвам да започнете с него.

Като две капки вода

Макар „Бохемска рапсодия“ все още да разделя на два отбора зрителите си, едва ли има съмнения, че Рами Малек като Фреди Меркюри ще остане като едно от най-добрите превъплъщения в историята. Ако не вярвате, гледайте това видео, официално пуснато от компанията 20th Century Fox, в което виждаме колко се доближава изпълнението на “Live Aid” до оригинала. Малек признава, че успява да го наподоби максимално след над хиляда пъти гледане на записа от концерта от 1985 г.


ОЩЕ

Дарба и проклятие

В новия късометражен филм, продуциаран от списание “Vogue”, главно действащо лице е Рийз Уидърспуун, която е и изборът на изданието за февруарска корица. Във видеото актрисата доказва, че да чуваш мислите на околните никак не улеснява живота, но пък е забавно отстрани.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти