Рене Карабаш с нова нестандартна книга и литературна инициатива

Рене Карабаш
Снимка: Жанет 45

Рене Карабаш отново изненадва с новата си книга „Писма на Омар до бъдещата му съпруга“. В нея откриваме темата за човешкото търсене на истинската любов в живота, но на тази творба е трудно да бъде сложен етикет или конкретен жанр.

Това е книга-писмо. Епистоларна поезия в проза. Опит да размие границите между любимата и Бога, между любимата и себе си. Това е книга за зрящите в тъмното.

Рене Карабаш
Снимка: Жанет 45

Човек на име Омар пише и изпраща писма на бъдещата си съпруга, която още не е срещнал и която не познава. Не знае кога и къде ще се появи в живота му, не знае как изглежда и дали изобщо е родена. Тогава къде точно изпраща тези писма? Получава ли ги някой? Ще получи ли отговор от нея? Това са въпроси, които губят своя смисъл, потъвайки в дълбочините, в които този път Рене ни потапя, и ние неусетно започваме да се превръщаме в Омар.

Тези до болка откровени любовни писма ни карат да се питаме дали Омар не търси своя изгубен Бог и дали едва когато станем съвършено цели и обикнем истински себе си, ще срещнем така мечтаната любов, която този път ще остане…

Отговорите на тези въпроси са скрити в 10-те писма в книгата. От кого обаче е 11-тото писмо? Ще разберем от страниците на „Писма на Омар до бъдещата му съпруга“, чийто предварителни поръчки вече стартираха. Книгата се предлага както в сайта на Издателство „Жанет 45“, така и в други онлайн магазини за книги.

Можете да поръчате книгата и от самата авторка, и то с автограф, чрез страниците ѝ в Instagram (@az.renekarabash), Facebook (Рене Карабаш), творческия ѝ сайт (renekarabash.com) или от Pop up Econt: https://popup.econt.com/9420.

Книгата ще е в по-добрите книжарници за Деня на Влюбените, което я превръща в перфектния подарък за празника!

Рене Карабаш
Снимка: Писмата на града/Рене Карабаш

На 14 февруари Рене Карабаш ще направи и още един подарък – инициативата „Писмата на града“, подкрепена от „Национален фонд Култура“. Тя ще накара София да осъмне на избрани места с фрагменти от поетичните писма от книгата „Писма на Омар до бъдещата му съпруга.

Писмата ще бъдат ръчно изработени и всеки, който иска да подари на любим човек или на себе си писмо за празника, ще може да се сдобие с такова послание. Самото то ще съдържа част от писмата в книгата, като завършва с QR код, който ще отведе читателя към следващата част от писмото в творческия сайт на Рене Карабаш. Там всеки, който пожелае да прочете останалите писма, ще може да си поръча книгата с автограф от авторката.

Рене Карабаш
Снимка: Жанет 45/Рене Карабаш

Споделяме с вас дигиталната карта на местата, на които можете да откриете специалните любовни писма. В някои от обектите ще бъде налична и кингата „Писма на Омар до бъдещата му съпруга“.

Рене Карабаш
Снимка: Писмата на града/Рене Карабаш

„Това, което най-много ме впечатли беше, че за пореден път Черноглавата (Кара–баш) е успяла да не е себе си, тоест – да напише нещо, което няма вземане-даване с предишните ѝ текстове, като при това е избегнала едно от основните изкушения пред всеки поет – оригиналниченето заради самото оригиналничене. Вместо това, тя е предпочела да е „ръката, която пуска ръката ти, за да преминеш на другата страница“... Възползвай се...“ – Азиз Таш (редактор на „Писма на Омар до бъдещата му съпруга“)

„Имам догадки, че „Писмата на Омар“ ще бъдат припознати за нужни и важни, ще бъдет четени, препрочитани, подарявани, обсъждани, цитирани, преписвани, обичани, крадени (даже крадени) – от едни хора, към които аз май вече не принадлежа. И на които много, много завиждам – за това, че разполагат изцяло със себе си, че все още намират сили, сетива и метаболизъм да мислят и случват любовта през такива чисти и прозрачни формули, през каквито ги мисли Рене. Мога само да (ви) се радвам за това.“ - Красимир Лозанов (маркетинг директор на ИК „Жанет 45“) 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти