Рецептата за успешен и добър живот

Рецептата за успешен и добър живот
Снимка: Thinkstock

Дълбините на несъзнаваното, скритото, потайното, онова отвъд материята – винаги ме е интригувало и карало да търся. Вървейки по този интригуващ път, преминах през етап, който ме тласна далече в ефирната енергетика. Ангели, духовни водачи, ефирна нежност и докосване от другата страна на воала. Имах и все още имам уникални, разтърсващи преживявания, информация която “свалям” от фините нива, превеждам и въплътявам в ежедневието. И това е прекрасно, нужно, насъщно, безкрайно възвисяващо.

Обаче…не е достатъчно. Дадох си много ясна сметка за това. Това е само част от уравнението.

Познавам хора, които от години са професионални семинаристи. Ходили са по какви ли не семинари, изчели са тонове книги, имат огромна информираност по различни теми. Обаче някакъв вътрешен саботьор ги възпира да я приложат. Остават си все така добре информирани и търсещи. И това се оказа, че не е достатъчно.

И преди около три години намерих липсващото късче от пъзела. И то се оказа точно там – в моята материална, прагматична, земна природа. В цялото това търсене между фината енергетика, между интелектуалното познание, забравяме нещо много важно. А именно – ние може да сме Дух, притежаващ материално тяло. Обаче така ни замая осъзнаването, че сме Дух, че забравихме за материята. А след чистия Дух, материалният израз на човешкото същество, освен с плътта, костите и сухожилията, идва още с пълен пакет екстри: мисли, страхове, убеждения, емоции, спомени, асоциации; сложна система от неврони, трансмитери, енергетика, магнетизъм и биология. ПОДСЪЗНАНИЕ.

В това така пренебрегвано поле се крият абсолютно всички причини да се чувстваме по определен начин години наред, да мислим по определен начин, да имаме точно тези блокажи, задръжки, предразсъдъци, страхове, да имаме тази ранимост, гневливост, сдържаност, липса на спонтанност, и т.н., и т.н. Да имаме точно този модел отношения с противоположния пол, точно този модел на отношения с парите, точно този модел на професионална реализация.

И моята арогантна практичност казва: Ако ще да се скъса човек да медитира, да утвърждава, да призовава ангели и духовни водачи, да призовава Махатма и виолетови пламъци – все тая! Дори на съзнателно ниво да осъзнава причините и следствията в живота си, няма силата да приложи осъзнатото за да промени ежедневните си модели на поведение. Може да знаеш, че липсата на самочувствие и гневливостта уврежда черния ти дроб, но хайде върви се справи с гневливостта, докато утвърждаваш “Аз се приемам и обичам“, а в същото време цялото ти същество се бунтува срещу това твърдение!

Снимка: Thinkstock

И така ще бъде докато човек не изрови конретните си, лични, индивидуални модели и убеждения в подсъзнанието, докато не промени невронните пътечки, ще свърши само част от работата и пак ще е до никъде. Докато не намери и изцели човек онази конкретна негова си поредица от малки травми: от скандалите на родителите през вътреутробния период, през напишкването в трети клас, през строгата учителка, която ти казва, че не ставаш за нищо, през унижението пред целия клас, през изоставеното вкъщи дете, през развода и изоставящия те баща, през строгата и вечно критикуваща майка, през смъртта на баба и всички убеждения възникнали в тези неуловими моменти, няма да стигне до цялостната трансформация.

Просто това е част от пакета земна работа, която е нужно да се извърши, да се пре-програмират градивните тухлички в подсъзнанието. А те са конкретни, много конкретни. Много различни за всеки от нас. Те са личните пътеки във вътрешния ни свят, които е нужно сами да избродим, да изцелим и трансформираме. Разбира се, когато го правим – получаваме цялата помощ на Вселената, и всички фини нива се активират и вплитат в този вълшебен процес. Но това е работа, която трябва да започнем и изнесем на плещите си тук, на земята.

Снимка: Thinkstock

Молитвите, медитациите, общуването с ангели, утвържденията, визуализацията – са прекрасни и необходими инструменти! Но за да стигнем до завършеност, е нужно да си изнесем и нашия земен товар.
И нима не е логично – помогни си сам, за да ти помогне и Бог. Работи в партньорство с Бог, поеми своята отговорност и част от работата.

Вече години наред работя усилено, всеки ден със себе си и клиентите ми, и всеки откривам цяла нова Вслена – вътрешната, подсъзнателна вселена на човешкото същество. И виждам как вълшебството се случва, стъпка по стъпка.

Но е важно да осъзнаем, че е нужно да подходим комплексно, за да постигнем цялостен резултат. Нека имаме гъвкавия поглед отвъд видимата част на материята, нека сме отворени към фините селения и онази крехка нишка, свързваща ни с духовния свят. Но нека сме будни и отговорни към тази част от земната работа, която също е невидима, но е достатъчно практична за да бъде част от материята, и част от фините светове. Точно тя се явява свързващото звено което не принадлежи изцяло на никой от двата свят, но ги свързва.

И ако трябва да дам рецепта за успешно, хармонично и динамично еволюиращо преживяване в този материален свят, тя би звучала така: Наслада с благодарност в преживяванията на материята, развиване на ума, отвореност и сливане с фините нива на духовния свят, любов, осъзнато присъствие във всеки миг, и будна работа в дълбините на подсъзнанието.

Снимка: Thinkstock

Никой не е дошъл на този свят без “багаж”. И никой не е излязъл от детството си без травма. Понякога толкова тежки травми, че се усъмняваме, че изобщо има Бог. В крайна сметка – как Бог би допуснал разнообразните страдания? Но истината е, че душата избира и планира какви уроци иска да преживее. В тях тя се развива и изгражда още и още светлинния си потенциал. А предизвикателствата са средството, което дава възможности за учене.

Душата вече е избрала какво да преживее. И после влиза в матрицата на тази ограничена, но и вълнуваща реалност, за да го преживее. Но тук все още съществуват безкрайно много вероятностни посоки в които да се развие сценарият.

Би могъл да могъл да се оплетеш в паяжината на предизвикателствата, да се кротеш уютно в жертвения модел, или да бягаш в илюзии.

Снимка: Thinkstock

А би могъл и да се гмурнеш в подсъзнанието, да разбиеш негативните програми и модели там и да изградиш нови – изграждащи.

Каквото и да избереш – вземи решение и действай! Защото животът си е твой. Живей го!

За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти