Раздават наградите "Малкият принц"

Плакатът за събитието
Снимка: prize-autism.eu

На 3 декември от 19,00 часа в столичната зала "България" за първи път ще бъдат връчени наградите "Малкият принц" - за принос към подобряване на живота на децата с аутизъм в България.

В музикалната част на събитието ще се включат цигуларят Веско Пантелеев-Ешкенази, смесеният хор на Българско национално радио и солисти към него, оперните певици Весела Нейнски и Венета Нейнскa, Quarto Quartet, Велин Илиев - орган и др.

Водещи на церемонията ще бъдат Део и Михаил Заимов. Статуетката на наградите пък е изработена от скулптура Иван Славов.

Инициатори и организатори на проявата са сдружение "Тацитус" и фондация "Стъпка за невидимите деца на България", обединени във фондация "Фонд за терапии".

В това пилотно издание на призовете "Малкият принц" ще бъдат отличени личности и организации, които в най-голяма степен са допринесли за подобряване на условията за живот на децата аутисти у нас.

Наградите ще бъдат раздадени в следните шест категории:

1. Най-верен дарител
2. Най-добра дарителска програма
3. Най-щедър дарител
4. Журналист
5. Обществена личност
6. Най-добрият приятел на Малкия принц.

Победителите ще бъдат избрани от 7-членно жури, съставено от медицински специалисти, педагози, представители на неправителствени организации и обществени личности.

Целта на организаторите е тези награди да бъдат раздавани всяка година оттук нататък.

"Благодарим на всички, които са двигател на градивната промяна в името на едно по-добро, пълноценно и достойно бъдеще за хората с аутизъм в България", заявиха организаторите.

Посланици на добра воля на инициативата за 2012 година са: г-н Цветан Цветанов - вицепремиер и министър на вътрешните работи на България, г-жа Йорданка Фандъкова - кмет на София, и г-н Коре Янсон - посланик на Кралство Дания в България.

* Входът за събитието е свободен, а всеки желаещ може да вземе своя пропуск от ТУК или на входа на зала "България" в самия ден на церемонията.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти