Пълнолуние в Близнаци тази нощ ни носи много изненадващи промени!

Пълнолуние в Близнаци тази нощ ни носи много изненадващи промени!
Снимка: Thinkstock

На 13 и 14 декември растящата Луна продължава транзита си през въздушния променлив знак Близнаци. В сутрешните часове тя все още е под неблагоприятното влияние на Нептун в Риби, затова т.нар. „нептунови опасности“ все още не са отминали – кражби, измами, интриги, алергични прояви, интоксикации, замърсяване на въздуха и други. Денят се очертава по-динамичен и в някои ситуации може да бъде по-напрегнат за родените през втората декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за Телец, Рак, Скорпион и Козирог от втора декада.

Постепенно този неблагоприятен аспект се разпада след 15 часа и се активира благоприятни аспекти с Юпитер във Везни и Уран в Овен. Те ще подкрепят и носят добри възможности за успех и израстване, за придобиване на нови знания и неочаквано благоприятно развитие в делата на родените под знаците и най-вече през втората декада на Овен, Лъв, Везни и Водолей.

На 14 декември в 02:05 часа българско време е Пълнолуние на 22 градуса в Близнаци, като Слънцето е в съвпад със Сатурн в Стрелец. Пълнолунието е благоприятно за завършване на проекти, за финализиране на сделки или взаимоотношения с хора, както и навлизане в етап на приключване на някои дела през следващите две седмици.

В личен план това Пълнолуние както в самия ден, така и през следващите две седмици ще оказва по-силно влияние в живота и ежедневието на родените през третата декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. В по-малка степен ще влияе и на родените през трета декада на Телец, Рак, Скорпион и Козирог. Възможно е да сте по-натоварени покрай празниците на работното място и успоредно с това да възникнат грижи в семейството, които да станат причина за затруднение при изпълнението на всичките ви ангажименти. Затова направете план на текущите задачи така, че времето да ви стигне за всичко.

Както в самия ден, така и през следващите две седмици Пълнолунието на 14 декември ще оказва по-благоприятно влияние както в самия ден, така и през следващите две седмици за родените през третата декада на знаците Овен, Лъв, Везни и Водолей. При Овните се активират комуникациите, договорните отношения, взаимоотношенията с близките, образователните и документални въпроси. Лъвовете могат да разчитат във важен за тях момент на приятелска подкрепа, както и да срещнат стар приятел или съученик.

При Везните се активират пътуванията и контактите с чужбина, разрешаването на важен юридически въпрос, приоритет ще бъде семейството. За Водолеите приоритет ще бъдат взаимоотношенията с любимите хора и децата. Ще се забавлявате, ще се радвате на добри приходи от бизнеса. Някои от вас може да се влюбят до уши, други да се радват на появата на дете и други придобивки в семейството, а трети да спечелят прилична сума от „игри на късмета“.  От 07:57 до 14:08 часа българско време Луната на 14 декември е „без курс“, а в 14:09 тя преминава във водния знак Рак. Тя ще повиши чувствителността и интуицията при някои хора, а други ще са по-зависими от обкръжаващата ги среда и близките. 

Снимка: netinfo

В световен план Пълнолунието на 14 декември може да създаде затруднения както по отношение на бизнеса, така и в икономически план през следващите две седмици. Втората половина на декември се очертава трудна в много направления. Ретроградният Меркурий от 19 декември до 8 януари 2017-та ще създава проблеми в комуникациите, транспорта и придвижването до различни точки по света. Необходимо е да бъдат използвани предимно традиционни методи и средства за решаването на важни въпроси. Ще е необходим сериозен контрол и превантивни мерки за нормалното движение по пътищата, както и на пътно-транспортните средства за тяхната изправност.

Снимка: netinfo

Съвпадът на Слънцето със Сатурн може да създаде предпоставка за бедствени ситуации (особено в планинските райони), за тежки аварии и катастрофи, за бомбени атентати, за природни катаклизми. Като се има предвид, че съвпадът е в огнения знак Стрелец, съществува реална опасност за нови експлозии, за авария в промишлен комбинат, за падане от власт или за посегателство над живота на високопоставена фигура от средите на църквата или от държавната и изпълнителна власт. Най-опасни са планетните аспекти на 14, 15, 18, 20, 22, 26, 27, 29 декември. Съвпадът на ретроградният Меркурий с Плутон в Козирог създава опасност за тежки транспортни инциденти и взривове в транспортни средства в дните до Нова година.

Снимка: Thinkstock

По-уязвими държави за всички описани по-опасни възможности са: Великобритания, Афганистан, България, Норвегия, Франция, Турция, Венецуела, Ирак, Куба, Чили, Нова Зеландия, Филипините, Саудитска Арабия, САЩ. Властите у нас трябва да бъдат особено предпазливи при източването на цистерните в с. Хитрино, защото на 14 и 15 декември планетните аспекти са тежки и може да има нови взривове. И докато цялата държава е заета с трагедията там, трябва да се следи и за експлозии на други места, защото никак не вярвам, че те са случайни и предизвикани от искра.

13 и 14 декември не са благоприятни дни като цяло за операции, поради опасността от кръвоизливи и следоперативни усложнения заради Пълнолунието. Възстановителният процес също е по-бавен. Тези препоръки не са валидни в случаите, което е необходима спешна животоспасяваща намеса.

Снимка: Thinkstock

Но при Луна в Близнаци не се препоръчват най-вече операции на белите дробове, бронхите, трахеята, шийните прешлени, раменните кости и ключиците, костите на китките на ръцете. Храната трябва да бъде богата на протеини. Мазнините се усвояват от организма по-лесно, но с преминаването на Луната в Рак на 14 декември в 14:09 часа се препоръчва ограничаването на мазните и пържени храни. 

Снимка: netinfo

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти