Създадено за BILLA

Пълни шепи и чинии с лято

семейство храна
Снимка: iStock

Лятото чука на вратите ни и всеки момент ще се втурне в домовете ни, свежо и изпълнено с приключения. И, разбира се, ние ще го пуснем, защото го чакаме цяла година, заедно с топлината, която носи, мечтите, които събужда, и... вкусните ястия, които ние създаваме в негова чест.

Няма какво да се лъжем - лятното меню е любимото меню на повечето хора – то е леко, вкусно и лесно за приготвяне. След тежките и солидни есенни и зимни ястия, най-сетне идва времето на леките летни вкусотии, които можем да „забъркаме“ набързо и да им се наслаждаваме през топлите дни и хладните вечери.

Ако още не можете още да превключите от зимно на лятно слънцестоене в чиниите, веднага можете да се обърнете за вдъхновение към новия брой на списание BILLA Кулинариум и неговите неустоими предложения за летни ястия. Само за 0.99 лв с BILLA карта в този брой ще получите идеи за цялото семейство – цветни и вкусни.

BILLA
Снимка: BILLA


Доматената супа никога не е била по-желана и чакана, а сега – и бърза за приготвяне. С първите хубави български домати е просто задължително да си приготвите студена доматена супа или известна още като гаспачо. За нея ви трябват само зеленчуци – домати, краставици, няколко скилидки чесън, чушки, лук и магданоз. Обелете доматите и ги пюрирайте с блендер, а останалите зеленчуци нарязвате на ситно и добавяте към доматеното пюре. Подправете със сол, черен пипер и зехтин и готово! Хапнете си я със сирене или няколко филийки топъл хляб, мммм..... BILLA Кулинариум ще ви научи и как да го приготвяте сами и без мая!

Разбира се, лятото не е пълноценно, ако не изядем една свежа салатка, която сега можете да направите от буквално всичко, което видите на щанда със зеленчуците. Така наречените основни ястия лятото носят романтични имена, като чушки със сирене или доматен сос, фасул, тиквички, патладжани. Барбекюто чака цяла година, за да може да се разгърне в целия си потенциал през лятото, а към него винаги може да добавите и няколко печени чушки, гъби и лук, за да е пълно щастието. С BILLA Кулинариум ще научите повече трикове за разпалване на барбекю и как да го превърнете в свое лично лятно кулинарно изживяване.

Лятото може да е топло и да се храним с леки ястия, но десертът не може да отсъства от менюто ни. Освен традиционните плодове – ягоди и череши, кайсии, праскови, пъпеши и дини, може да си приготвите и нещо по-сладичко, като чийзейк с плодове, плодова салата или домашен сладолед – отново с плодове, или мистериозният Итън Мес, чиято рецепта ще научите от летния брой на BILLA Кулинариум. Освен че ще ви заредят с витамини за цялата година, те са и здравословен и вкусен начин да си набавите захар, дори и да сте на диета. Лятото всъщност е най-удачният сезон за диета!

С BILLA Кулинариум освен това ще спестите над 20 лева от талони за отстъпки за пазаруване на определени продукти в магазините от веригата, а ако свалите мобилното приложение BILLA Кулинариум ще получите достъп и до авторските рецепти на шеф Виктор Ангелов и над 400 изключителни видео рецепти! Приложението е налично за Android и iOS.

BILLA Кулинариум е най-тиражираното и продаваното кулинарно издание за уникален брой към края на 2019 г. по данни на Blue Point от февруари 2020 г. и може да бъде закупено във всеки магазин от веригата срещу 0.99 лв с BILLA карта или 1.99 без карта.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти