Пълната истина за голямата любов

Пълната истина за голямата любов
Снимка: Thinkstock

Колко от вас вярват в любовта от пръв поглед? А колко от вас смятат, че съдбата ни е предопределила човек, който е нашата сродна душа? Е, всеки може и трябва да вярва в каквото пожелае.

Любовта не винаги може да бъде обяснена, тя се чувства, не бива да се осмисля. Но учените са си учени и се оказва, че могат да ни дадат едно много рационално обяснение за любовта. Днес ви представяме цялата истина за нея или поне научното й обяснение.

Нашето ДНК ни тласка към нея

Учени са открили, че в нашето ДНК е закодирано да се влюбваме, за да можем да продължим вида си и да оцелеем на тази земя. Това се случва чрез феромони и куп други биохимични реакции, които се случват в мозъка ни.

Най-общо казано, умът ни не избира в кой да се влюбим - това всъщност е работа на химичните процеси в тялото ни.

Феромоните, за които споменах по-горе, са всички онези скрити аромати, които тялото ни излъчва, но не могат да бъдат почувствани на съзнателно равнище.

Но това не значи, че телата ни не реагират на тях. Те засичат сигналите и това може да се отрази доста пряко на начина, по който се чувстваме около определени хора.

Телата ни усещат феромоните на хората около нас и магията започва да се случва -  нищо повече от няколко химични реакции и можем подсъзнателно да разберем и почувстваме дали ДНК-то на човека срещу нас е подходящо.

Така разбираме дали то може да се смеси с нашето, за да създадем здраво поколение, което да продължи вида ни.

Е, учените може и да са прави за себе си, но ние все още вярваме, че любовта е нещо повече от химични реакции и стремеж към продължение на вида. Може би тялото ни избира в кой да се влюбим, но самите ние избираме да бъдем верни на човека до нас, да се грижим за него, да градим бъдеще заедно.

Прочетете още:

Той е висок и прави повече секс...

Този тест ще ти каже всичко за твоя любовен живот

Хората сме създадени, за да живеем в двойки

Българките знаят защо

8 филма за романтична вечер, които да си припомниш

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти