Простих ти, но това не означава, че имаш място в живота ми

двойка любов раздяла
Снимка: Istock

Силно вярвам, че прошката лекува. Тя е вид изкупление. Има силата да ни извиси, да успокои душата ни, независимо дали я даваме или получаваме. Смятам, че има нещо прекрасно в това да пуснеш болката да си отиде, знаейки, че даваш втори шанс на някого. Знаейки, че приемаш извинението на човек, който те е счупил на хиляди парченца.

Прошката е сила.

Но понякога в любовта и връзките, прощаваме на грешните хора. Понякога се свързваме с хора, които ни нараняват и смятаме, че чрез прошката продължаваме напред, спасяваме връзката, лепим сучепното...

Прошката наистина може да промени живота ти. Да приемеш извинение, от човек, който почти те е унищожил, да простиш на човек, дори и той да не ти е поискал прошка, да пуснеш лошите чувства навън - тези действия лекуват сърцето и душата. Но не са лесни. И не всички истории завършват щастливо. Понякога да простиш е трудно. Понякога боли твърде много. И все пак - трябва да можем да прощаваме.

Но прошката не означава, че даваме входен билет обратно към нашия живот на всеки, който ни е наранил. Не означава, че искаме тези хора отново в живота си или в сърцето си. Означава, че се опитваме да започнем отначало. И това ново начало много често не бива да включва онези хора, които са имали силата да ни наранят преди.

Можеш да простиш изневяра на някого. Може да простиш за разбитото си сърце. За това, че са те изоставили, когато си имала нужда от помощ, за това, че не си била приоритет. Но това не означава, че трябва да се довериш отново на този човек.

Прошката не те задължава да останеш в токсичната връзка или проваления брак. Тя не означава, че трябва да продължаваш да си приятел с хора, които са те предали. Тя е осъзнаване и приемане - на грешките, които си допуснал, на грешките, които са направили спрямо теб, на новото начало - независимо дали то ще бъде с или без човекът, който те е предал.

двойка любов раздяла
Снимка: Istock

Хубаво е да познаваме границите си, да знаем с какво можем и с какво не можем да направим компромис. Няма нищо лошо в това да простим, но да оставим някои хора в миналото. Това не ни прави лоши, злобни или отмъстителни. Напротив - това ни прави силни личности.

Прошката е най-голямата сила на планетата. Тя не е бурна стихия, пристъпва леко, не стряска, но има мощната сила да ни дари с душевно спокойствие и свобода от всичко негативно.

Ето защо, моля те, не си мисли, че защото си простила, си задължена да оставиш лошите хора в живота си. Не мисли, че прошката те обвързва отново с онзи, който те е наранил. Запомни, че си безценна и заслужаваш щастие и любов. Прошката не те прави прави слаба, а напротив - дава ти сила. Сила да пуснеш, да продължиш напред, да започнеш отначало.

5 неща, за които да внимавате, преди да простите на човек, който ви е наранил

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти