Промяната е музиката, приятел на децата!

г
Снимка: Промяната

Вики и Яна създават “Маргаритка”, за да радват и образоват най-малките с музика и видео и да помагат на родителите да намерят път към своите деца.

Виктория Величкова е един от най-любимите и популярни български изпълнители, вокалист и текстописец на група “Мастило”. Въпреки че я познаваме основно като поп и рок музикант, дълги години Вики има своя скрита мечта – да създаде албум с музика за деца. Тя решава да сбъдне мечтата си преди няколко години, когато осъзнава, че в България все още няма качествено направена детска музика, която да е с модерно звучене и да говори на езика на съвременните деца. С помощта на съпруга на Яна - композитора Краси Тодоров - и безвъзмездната подкрепа на едни от най-известните музикални артисти в България, тя записва диск със съвременен аранжимент и ново звучене на популярни детски български песнички.

Яна Липованска е свидетел на целия процес на създаване и запис на песничките. Едва когато се ражда синът й Сава, обаче, осъзнава каква огромна нужда има от тях. Грижейки се за Сава, тя бързо открива че няма качествено видео и аудио съдържание за деца на български език, което да му предложи. Така Яна решава да вложи своя богат опит в медийния бизнес в създаването на българско аудиовизуално съдържание за деца. Двете с Вики обединяват своите идеи и създават проекта “Маргаритка”. Кръщават го на дъщерята на Вики, която се ражда в годината на създаването на проекта.

ПРОМЯНАТА, която искат да постигнат:

Вики и Яна вярват, че в простите неща се крие гениалното решение за правилно общуване със съвременните деца и намират отговора в музиката. Тя е прекрасен приятел за децата, техен терапевт и емоционален отдушник, който им дава възможност да изразяват себе си. От друга страна, пеенето и свиренето заедно позволява на всяко семейство да сподели близост и радост. “Маргаритка” съчетава музиката и новите технологии, за да радва и образова децата, които са на възраст до 6 години, и да помага на родителите им. Ето как:

Компакт диск “Маргаритка” дава нов живот на 11 от най-известните български детски песнички като “Зайченцето бяло”, “Зеленчуци, който не яде“ и „Мама ми купи днес“. За изпълнители на песните Вики и Яна привличат някои от най- популярни български музиканти като Любо Киров, Михаела Филева, Белослава, Графа, Орлин Павлов, Мая Бежанска и други. От скоро дискът се продава в ново специално издание в комплект с диск с 6 авторски аудио приказки, разказани от актьорите Теодора Духовникова, Христо Мутафчиев и Захари Бахаров.

Печалбата от продажбите Вики и Яна инвестират изцяло в създаването на първите по рода си музикални площадки в България. Те дават възможност на всяко дете да се докосне до магията на музиката спонтанно и с любопитство да развива своите психомоторни способности. Първата площадка е открита преди половин година в парк “Гео Милев” в София и бързо се превръща в любимо място за излети на много от детските градини. През 2018 г. ще бъдат създадени нов диск с още песнички и нова площадка.

Вики и Яна знаят, че днешните деца израстват заедно със съвременните технологии, гледайки видео съдържание в интернет. Децата в България обаче често се научават да броят първо на английски, защото красивите образователни анимации, достъпни онлайн, са основно на английски език. Затова Яна и Вики решават, че “Маргаритка” ще предлага авторски и висококачествени 3D анимационни клипове, които да провокират въображението на малките деца, да ги забавляват и образоват на български. Създават веселите и усмихнати 3D герои Биби, Мими и Маргаритка, които участват във всяко тяхно видео, с идеята децата да ги обикнат, да се припознаят в тях и заедно да научават лесно нови неща. В момента са направени три видеоклипа към песничките от компактдиска, но тепърва предстоят много други видеа с лицата на тримата герои. Те ще учат децата на цифрите, буквите, цветовете, формите, както и на всекиднeвни дейности от детското ежедневие като “миене на зъби”, “хранене”, “заспиване”, “обличане”.

Вики и Яна създават “Маргаритка” от любов към децата, музиката и чистите детски усмивки. Двете майки смятат, че днес важно за всички родители е да намерят път към децата си чрез новите технологии, без да забравят, че те са преди всичко деца.

ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ДАРЯВАНЕ:

Важно уточнение: Даряването не е обвързано с гласуването. Гласуването е безплатно и гласувайки, вие не извършвате финансово дарение. От друга страна, ако дарите, това няма да се отрази на резултатите от гласуването.

Ако решите да дарите за дейността на “Маргаритка”, може да го направите по два начина:

Чрез бутона “Дари”, който ще се появи в горния десен ъгъл на тази страница след като гласувате за един от финалистите в ПРОМЯНАТА. Той ще Ви препрати към платформата за даряване DMS, където ще можете да дарите онлайн желана от Вас сума.

или Изпратете дарителски SMS с текст на латиница DMS MUSIC на номер 17 777 (за абонати на Telenor, VIVACOM и Mtel). За абонати на Telenor, Mtel и VIVACOM цената на 1 SMS е 1 лв., за потребители на предплатени услуги 1 SMS е 1,20 лв. с ДДС, за абонаментни дарения стойността е 2 или 5 лв. месечно. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти