Притча: Любовта не се измерва със сила и страст

Притча: Любовта не се измерва със сила и страст
Снимка: Weheartit

Понякога любовта е силна, бурна и крещяща, но това не значи, че е по-силна и истинска от онази, която е тиха, стъпва полека и не се опитва да изпепели всичко в своя пожар. 

Това ще ни докаже и днешната красива и много поучителна притча за любовта!

***

Вятърът срещнал прекрасно Цвете и се влюбил в него. Когато той нежно галел Цветето, то отвръщало с повече любов, изразена в цвят и аромат.

Но на Вятъра това му се сторило малко и той решил: "Ако дам на Цветето цялата си мощ и сила, тогава то ще ми отвърне с още повече." И духнал Цветето с мощното дихание на своята любов. Но Цветето не издържало на бурната страст и се разпаднало.

Снимка: Weheartit

Вятърът се опитал да го вдигне и съживи, но не могъл. Тогава притихнал и зашепнал на Цветето с нежния дъх на любовта, но очите му се затворили.

Закрещял в този момент Вятърът:
- Отдадох ти цялата мощ на своята любов, а ти се разпадна! Очевидно е, че любовта ти към мен нямаше сила, значи, не си ме обичало!

Но Цветето нищо не отговорило. Било мъртво.

Този, който обича, трябва да помни, че не силата и страстта измерват Любовта, а нежността и трепетните отношения. По-добре десет пъти да се сдържаш, отколкото един път да се разпаднеш.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти