Приключенията по пътя на виното

Приключенията по пътя на виното
Снимка: Thinkstock

"Виното е преди всичко удоволствие. Не бива да бъде принизявано само до скучна терминология... Ако вниквате в същността на всяко вино, което пиете, и го възприемате с отворено съзнание, ви очаква магия..." 

В "Приключения по пътя на виното" известният винен експерт Кърмит Линч търси именно тази магия.

По пътищата и из избите на Лоара, Бордо, Лангедок, Прованс, Северна и Южна Рона и Бургундия в ролята на вносител и откривател на вина с характер той научава повече за виното, отколкото през целия си живот. И най-важното е, че го споделя!

Истинските му уроци са срещите с невероятните типажи, производители и търговци на френско вино от осемдесетте години на миналия век.

Всичко, което е важно да се знае за виното, е казано и най-вече почувствано; хората, създали най-добрите и не винаги най-известните вина (за времето си), са в центъра на разказа; винените критици и бездушните според автора точкови дегустации са поставени на място.

Е, докато не заговорят добре за виното на Кърмит, разбира се...

Четвърт век след първото издание на "Приключения по пътя на виното" книгата продължава да бъде сред най-доброто, писано някога за виното.

През 2007 The New York Times я нарича "една от най-проницателните американски книги за вино". А през 2012 The Wall Street Journal я обявява за "най-добрата книга за винения бизнес".

Кърмит Линч е роден и израснал в Калифорния. През 1972 отваря магазин за вино и бързо се превръща във вносител и дистрибутор с национално значение. "Приключения по пътя на виното", публикувана през 1988, печели наградата Veuve Clicquot Wine Book of the Year.

През 2004 публикува втората си книга, "Вдъхновяваща жажда". Носител е на званието Винен професионалист на годината, присъдено от фондация "Джеймс Биърд" и е Кавалер на Ордена за заслуги в селското стопанство на френското правителство.

През 2005 става Кавалер на Почетния легион на Франция. Линч живее между Бъркли и Прованс, където произвежда вино, с децата и съпругата си, фотографката Гейл Скоф.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти