Приказната изложба на Калина Ханджиева, която пренася в свят на „Свобода“

изложба
Снимка: Лилия Йотова

Арт Студио Калина посрещна гости и почитатели в навечерието на Хелоуин по повод откриването на самостоятелната изложба на художничката Калина Ханджиева – „Свобода“. Селекцията от уникални творби представя 23 платна маслена живопис и 16 графични рисунки върху цветен картон създадени с креда.

Вижте снимки от изложбата тук >>>

Цели три години Калина се подготвя за нова среща с публиката. Полетът на фантазията ѝ наистина е неудържим, а вдъхновение за платната си тя получава след като прекарва известно време в Сан Франциско. Художничката запечатва местните пейзажи и е силно повлияна от красивото крайбрежие.

„Мога да кажа, че се почувствах истински свободна и именно този дух предадох и в картините си. Останалите пък са плод на моето въображение, те се носят в пространството, над облаците и над суетата“, споделя Калина. В някои от цветните си платна тя изобразява самата себе си като малка, другите са природни пейзажи, натюрморти, портрети, в които присъстват конете. Любимата ѝ картина е „Островът на Фастъчко“, в която образите са сякаш излезли от други и приказни светове. Художничката обмисля, гледа в пространството и изобразява на платното своите най-съкровени чувства.

През 2016 г. Калина Ханджиева открива собствено арт студио. „Не исках да бъде галерия и имах желание да променя представата за арт пространство. Да създам една артистична среда, сред която деца и възрастни да рисуват“, споделя талантливата художничка. Школата посреща четвъртата си работна година, а в нея се обучават таланти от 6 до 63 годишна възраст. 

Именно със своите курсове, Арт Студио Калина е уникално само по себе си и привлича хора с най-различни професии, дори чужденци от няколко държави. Обучението е от сряда до събота, а курсистите имат свободата да рисуват с всякакви материали върху хартия и платно, могат да оцветяват, да експериментират или да подреждат постановка (натюрморт). Студиото предлага и подготовка за художествени училища.

изложба
Снимка: Лилия Йотова

Още от малка Калина е пленена от изобразителното изкуство, а през 2005 г. завършва Живопис в НХА при проф.Теофан Сокеров и доц.Кирил Божков. През 2011 година открива първата си самостоятелна изложба в София и е участвала е в общи представяния и конкурси още като ученичка и студентка. Най-много обича да рисува портрети на хора и коне, а любимите ѝ художници са Златю Бояджиев и Ван Гог.

Вижте снимки от изложбата тук >>>

„Чувствам се изключително комфортно сред своите курсисти, сред тях срещнах много ценни и стойностни хора. В обучителния процес участват много таланти. Лично аз се чувствам най-добре пред платното в моя собствен свят“, споделя Калина. За да разгледат експозицията в Арт Студио Калина, дойдоха много от нейните ученици, близки и почитатели на изкуството ѝ. Мис България Роси Иванова също не пропусна да се възхити на изложбата и лично избра своите фаворити сред платната.

изложба
Снимка: Лилия Йотова

Вижте снимки от изложбата тук >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти