Специално

Предприемачът Анета Натова: В света на електронната търговия, споделянето на опит е критично

анета
Снимка: ecommercebg.com

Анета Натова е предприемач, международен говорител и изпълнителен коуч с богата 22-годишна кариера в банкирането и консултирането. Тя винаги е имала страст към откриването на потенциала на хората и екипите. Нейният богат опит включва работа с различни култури и компании с различен размер, от малки и средни предприятия до големи мултинационални корпорации. Динамичният й подход комбинира стратегическо и бизнес умение с дълбоко разбиране за човешкото поведение, правейки я високо търсен лидер в своята област.

1. Каква е ролята на вашия опит в банкирането и консултирането върху вашата успешна предприемаческа кариера и влиянието й върху електронната търговия на Балканите?

Моят опит в банкирането и консултирането ми е дал уникална перспектива за разбирането на финансовите и стратегическите аспекти на бизнеса. Това познание е особено ценно в електронната търговия, където разбирането на капиталовите потоци, инвестиционните стратегии и рисковете е критично за успеха. В банковия сектор съм се научила на дисциплина и внимание към детайла, докато консултантската ми практика ми е дала възможност да работя с различни култури и бизнес модели. Това ми позволява да предложа адаптивни стратегии, които са специфични за динамиката на Балканския пазар на електронна търговия.

анета
Снимка: ecommercebg.com

2. Като международен говорител и изпълнителен коуч, какво ви мотивира да споделяте знания и опит със заинтересованите лица в областта на електронната търговия?

Мотивацията ми идва от желанието да виждам хората и организациите да растат и да се развиват. В света на електронната търговия, където средата непрекъснато се променя, споделянето на знания и опит е критично за подпомагане на заинтересованите страни да остават конкурентоспособни. Вярвам, че чрез учене и обмен на най-добри практики можем да стимулираме иновациите и да укрепим икономиката на Балканите.

3. Какви специфични предизвикателства виждате за предприемачите в Балканската регион през 2024 г. и как може вашият опит да помогне в справянето с тях?

Едно от ключовите предизвикателства пред предприемачите на Балканите е изграждането и развитието на екипи, които са не само технологично напредничави, но и способни да се адаптират към непрекъснато променящите се потребителски очаквания и регулаторна среда. Развиването на способността на лидерите да разпознават и насърчават разнообразието в екипите може да се окаже решаващо за иновациите и устойчивото развитие на бизнеса. Споделянето на моите познания и опит в сферата на стратегическото управление и развитието на личностни умения може значително да подпомогне лидерите да стимулират вътрешния мотивационен устрем и да създадат среда на доверие, където рискът и взаимното учене са възприемани като възможности за растеж и успех. Това подкрепя формирането на високоефективни екипи, които са отворени към нови идеи и мнения, и са в състояние да доставят последователни резултати, които отговарят на динамиката на електронната търговия.

анета
Снимка: ecommercebg.com

4. Какъв е вашият подход към обединяването на стратегически бизнес познания с дълбоко разбиране за човешкото поведение, когато става въпрос за управление на екипи и развитие на хората?

Моят подход е центриран около идеята, че успешното управление на екипи и развитие на хората изисква комбинация от стратегическо мислене и дълбоко разбиране за човешката природа. Прилагам методи, които насърчават откритата комуникация, емпатията и взаимно уважение, като същевременно се фокусирам върху постигането на конкретни бизнес цели. Това подпомага създаването на подкрепяща работна среда, където всеки член на екипа може да развие своя потенциал.
 

5. Как бихте преценили ролята на малките и средни предприятия в електронната търговия на Балканите и как може тяхното разнообразие да бъде използвано за успешен бизнес?

Малките и средните предприятия играят жизненоважна роля в екосистемата на електронната търговия на Балканите. Те са двигателят на иновациите и често поставят основите за нови бизнес модели. Разнообразието на тези предприятия подпомага гъвкавостта и адаптивността на пазара, предлагайки уникални продукти и услуги. Чрез инвестиране в тези предприятия и насърчаване на тяхната устойчива трансформация можем да стимулираме растежа и да укрепим икономиката на региона.

6. Kакви са очакванията ви за предстоящата Balkan eCommerce Summit 2024?

Очаквам с нетърпение да видя обмен на идеи и най-добри практики между лидерите в индустрията, както и да изследваме новите технологии и стратегии за справяне с предизвикателствата в електронната търговия. Summit 2024 представлява уникална възможност за създаване на партньорства и колаборации, които могат да трансформират бъдещето на електронната търговия на Балканите, подчертавайки значението на иновациите и устойчивостта в бранша.

Balkan eCommerce Summit e платформа за споделяне на знания, опит и най-новите тенденции в областта на електронната търговия. С нетърпение очакваме да обменим идеи и практики с другите участници и да се вдъхновим от техните успешни истории. 

Програмата, лекторите и партньорите, новини и любопитни изненади следете тук: 

https://balkanecommerce.com/

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти