Създадено за Vivacom

“Право в чувствата”- плейлистът на Банда Банда

tidal
Снимка: iStock

Тези дни едно момче ми каза нещо от сорта на “Ти като си Андреа Банда Банда, да знаеш, че ще съм на първи ред на концерта ти”. Обикновено съумявам да отреагирам, но този път не можах да скрия недоумението. “Хубав, но глупав…” си помислих и си сложих слушалките, пуснах си музиката и невъзмутимо нададох лек вой в опит за тананикане. И се сетих - аз съм Андреа Банда Банда и редовно пея, танцувам и изпадам в музикална еуфория в инстаграм, а момчето просто искаше да поощри музикалните ми изблици…

Именно заради тях не се изненадах, когато получих покана за първото събитие на Tidal в България. Все пак това е музикалната платформа на Джей Зи, моментално си представих как стоят с Бионсе, разглеждат профили на наши публични личности и стигат до мое клипче, на което правя lip sync на песента на Джей - Big Pimpin и си казват “Трябва да я поканим!”. Ако поканата не е дошла при мен точно така, предпочитам да не зная.

Качих още няколко музикални клипчета в профила ми и получих достъп до приложението. Дано и това да е дошло директно от Джей Зи и Бионсе!!!

Важно ми е да споделя, че когато слушам музика си представям и видеото към нея. Самите изпълнители ги няма в картинката и видеото понякога се състои само и единствено от мои случки, ситуации и спомени. Винаги съм се чудела какво си представят другите хора, когато слушат музика. Tочно заради възможността да гледам и видеото към музиката, до скоро си пусках парчета от платформата за видео споделяне, та нямам голям опит с други платформи освен Tidal.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🍿 📺 Не си харесвам всички епизоди, но един от тези, от които съм доволна , излезе миналата година на тази дата. В него разказвах за теленовелите на 90-те. “Касандра”, “Росалинда”, “Трима братя, три сестри”...Какви сапунки се правеха едно време, ех...”Малката булка” 🍰 да яде! Also thank you my dearest @elisalmd for the beret, you probably don’t remember but it was a Christmas gift from you! I used it in my vlog! ❤️ #pukankite

A post shared by Hi I’m Andy 🦋 (@andrea_bandabanda) on

С цялото ми уважение към всичките позитиви - че слушаш легално, че можеш да си сваляш песните на телефона и прочие, лично мен ме спечели това, че в платформата може да гледаш и откриваш видеа!

Даже искам да ви препоръчам едно видео (и прилежащата музика) на руската банда Little Big, парчето се казва “Go Bananas” и е леко абсурдно, леко сюрреалистично - направо чудесно! Свалих си песента на апликацията и с нея се надъхвам сутрин в колата преди предаване.

Освен “Go Bananas”, в Tidal плейлиста ми има свалени още няколко песни, и тях слушам където и когато имам възможност да изляза от реалността. Защото горе-долу така се чувствам, когато си слушам музиката тип “Право в чувствата”.

“Право в чувствата” ме удря Billie Black - The last Time! Много особено действат песните, в които се припознаваш в един ред от текста. Ако са два реда - абсолютна музикална кома и тотално филмиране. Лично аз го намирам за много приятно и обичам да си го причинявам.

В Tidal ми излезе плейлист с много песни на Били Айлиш, които не си бях правила труда да пробвам, и си открих още нещо, което ми развълнува душата - “My boy”. Била е на 15, когато е написала песента с брат си. Смятай!

Fleetwood Mac. Младата ми стара душа много обича тази банда. В последно време понякога си пускам “Dreams” преди лягане, някак ме успокоява, което не е толкова трудно, защото си лягам супер изморена и обикновено заспивам по средата на песента.

И на края - песента, която най-често се чува на фон в инстаграм сторита-та ми и всеки път много хора ме питат как се казва, а аз егоистично не отговарях. Womack Womack - “Teardrops” ме прави радостна! Песента е от 1988г, когато аз все още не съм съществувала, но открих в много весел момент през лято 2019 и ми напомня за страхотни неща, емоции, човек. Да живеят лятната любов и приключения!

Тези дни ми предстои дълго пътуване със самолет. Познавам се и зная, че в самолета ще изпадна в лека еуфория и планирам след като напиша тази статия да се поровя за песни, които да балансират емоционалното ми състояние! И като кажа “ще си сваля” предполагам е ясно, че имам предвид, че ще си ги сваля в приложението Tidal, защото много пъти съм го казвала и пак ще го направя - хич не обичам да пиратствам, предпочитам да си слушам музиката легално.

Ако тази статия ви е накарала да искате аз да пускам музика на сватбaта ви, знаете къде да ме намерите.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти