PR Фестивал 2022 „Силата на думите. Думите на силата”

PR Фестивал 2022 Силата на думите Думите на силата
Снимка: PR архив

Водещата на NOVA Лора Крумова ще говори за медийното противодействие на дезинформацията, търговският директор на Нет Инфо Ирина Порузян - за добрите бизнес практики, а Емил Спахийски от „Вестник Телеграф“ - за думите на силата


На 18 и 19 май 2022 г.  в литературен клуб „Перото“ в гр. София ще се проведе PR Фестивалът на Българското дружество за връзки с обществеността под надслов „Силата на думите. Думите на силата.“ Тази година фокусът на традиционния фестивал ще бъде професионалната комуникация в контекста на глобални събития като войната в Украйна. Представители на медийния и комуникационен бранш у нас ще дискутират ролята на медиите и бизнеса по време на конфликти, както и потенциалните кризи за сферата на обществените комуникации вследствие от такива събития.

Тази година програмата на PR Фестивала ще привлече практици и академици както от България, така и от чужбина. Първият фестивален ден ще стартира с академичен омнибус на Българската академична асоциация по комуникации, който ще представи практически изследвания и ще даде научно обяснение на наблюдаваните процеси.

Журналистът на NOVA Лора Крумова и преподавателят в Нов български университет проф. Веселин Методиев ще представят в самостоятелен панел гледни точки към медийното противодействие на дезинформацията, която много често разделя българското общество. Те ще дадат примери от съвместната инициатива на Новините на NOVA и НБУ  - общия телевизионен проект  „Гласът на науката“. В поредица от 9 разговора, журналистите на NOVA и NOVA NEWS обсъдиха с преподаватели от университета последните научни изследвания за COVID-19 и влиянието му върху различни аспекти от живота.

Проф. Емил Григоров, преподавател по философия в колежа „Гарно“, Канада, ще говори за интелектуалната свобода и крайната необходимост от нейното извоюване днес за формирането на интелектуално и морално отговорни граждани.

Темата ще бъде обсъждана и в откриващата дискусия „Думите на силата“. Своите гледни точки ще представят проф. Георги Лозанов и журналистите Емил Спахийски, Спас Крайнин и Марина Стоименова, а разговорът ще води Доника Ризова. Насоки как да подхождаме критично към новините и да различаваме езика на омразата и doublespeak (от англ. „двойно говорене“), ще даде проф. Андреана Ефтимова от ФЖМК на СУ „Св. Климент Охридски“.

Вторият ден от Фестивала, 19 май, ще започне с дискусия на тема „Комуникации и управление на промените” с участието на Екатерина Анчева, директор „Връзки с обществеността и корпоративни комуникации“ в УниКредит Булбанк, Силвия Костова, директор „Корпоративни комуникации и маркетинг” в Пощенска банка и Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации” в А1.

Денят ще продължи с разговор на тема „Как бизнесът променя обществото – добри практики и нужди“ с участието на Ирина Порузян, търговски директор в Нет Инфо, Георги Минев, главен редактор на Money.bg, , Макс Гурвиц, управляващ партньор на Vitosha Venture Fund и Андрей Бъчваров, основател на AntHill, с модератор  Пепи Димитрова, управляващ партньор в pr2 и председател на Комисията по професионална етика на БДВО.

Последният дискусионен панел в рамките на Фестивала ще бъде свързан с работодателската марка и посланията, чрез които я изграждаме един работодателски бранд. В този панел участие ще вземат Станимира Ковачева, директор Global Employer Branding and Recruitment Marketing в Tek Experts, Виктория Добринова, маркетинг мениджър в Career Show и други.

В рамките на Фестивала са планирани представяния по темите за дезинформация, проверка на факти, на различни решения за медиен мониторинг и управление на комуникациите.

Пълната програма можете да намерите тук: https://bdvo.org/pr-festival2022/

По традиция PR Фестивалът ще завърши с официалната церемония по връчване на наградите PR Приз 2022.

NOVA и Нет Инфо са медийни партньори на събитието.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти