Повярвай отново в чудеса с „Нощта преди Коледа“

Издателство Дъбови листа
Снимка: Издателство "Дъбови листа"

"Чудо е всяко нещо, породено от ЛЮБОВ, когато гледаме на живота с отворени сетива – обичта, топлината, грижата един за друг, подкрепата, вкусната вечеря, у дома, закуската с прясно мляко и хрупкави бисквити, цветето за мама, книгата за татко, бонбоните във всяко детско чорапче, очакването и тайнството в нощта преди Коледа." 

Издателство "Дъбови листа"

Ако се чудите с коя книга да се сгушите на дивана тази Коледа, ако търсите подарък за детето си или за някой друг човек, който е близък до вашето сърце, ви предлагаме една книга, която е вълшебство!

Приказната книга „Нощта преди Коледа“ от Холи Хоби и издателство „Дъбови листа“ – уютна като дом, красива като усмивка, желана като подарък, ще помогне на родителите да възпитат децата в различна нагласа към света, с която те да живеят, когато пораснат. Луксозното издание, което е вече в книжарниците, предизвиква истинско удивление, защото долавя безкрайните нюанси на детските неподправени трепети около празника.

Издателство Дъбови листа
Снимка: Издателство "Дъбови листа"

„Нощта преди Коледа“ е неповторима книга за настоящето, която претворява с въображение и уважение към миналото, по запомнящ се начин, класическото стихотворение на Клемънт Кларк Мур. Едноименната творба, илюстрирана с характерен художествен почерк от Холи Хоби, който умело пресъздава всяко детско изражение, е написана през далечната 1822 година, като нейната изключителна история е разказана в края на книгата. Това потвърждава, че животът и Дядо Коледа са носители на най-голямото чудо, което устоява във времето.

„Подходих с желанието моята интерпретация да се съсредоточи върху усещането за мистичност и сбъдване на чудеса, което преобладава в стихотворението. Коледната нощ е магична нощ, изпълнена с толкова много очакване и вълнение. Затова образът на малкото дете играе така важна роля – именно малчуганите могат да видят невидимото“, разказва Холи Хоби, която е автор и илюстратор на популярната детска поредица „Туут и Пъдъл“.

Обикновено родителите са тези, които подаряват книги на децата си, но в тази история, в която всяко нещо е чудо без край, се случва и обратното. Чувствените послания от книгата ще пренесат възрастните в детството, за да преживеят отново емоциите покрай Коледа.

Изящните илюстрации на художничката Холи Хоби, приютени под твърдите корици на книга в голям формат, превръщат изданието в един от най-подходящите подаръци за предстоящите празници, който ще заплени както децата, така и родителите.

Издателство Дъбови листа
Снимка: Издателство "Дъбови листа"

Децата се доверяват, а голяма част от живота се крепи на доверие, което разширява кръгозора. Любопитните деца се удивяват на света, като не търсят логично обяснение на всичко в него.

Родителите, които продължават да вярват в чудесата на живота, традициите и непреходните ценности, предават на своите деца това светлоусещане, както Холи Хоби пресъздава посланието от стихотворението на Клемънт Кларк Мур, което е в превъзходен превод на Бела Чолакова. Чудесната адаптация на корицата е поверена на Фиделия Косева.

Ч у д н о... Дали само по Коледа стават чудеса? Кой знае...?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти