"Последен залог"

"Последен залог"
Снимка: Nach-Zach Vision

Ако си мислите, че младите хора у нас не четат, то дълбоко се лъжете. Не само, че четат, но и сами пишат!

В рубриката ни Из edna@ редовно ви представяме есета на наши читатели, отделно се стараем да представяме книги на български автори.

Днес ще ви запознаем с поредния роман, написан от роден писател. Става дума за книгата "Последен залог" на Ангелина Ангелова.

Романът разказва история за приятелството, любовта, вярата и се явява втори за Ангелина.  

За книгата
Какъв изход може да се намери в сложна ситуация, предизвикана от манипулацията на религиите, драмата в интимните връзки и човешката слабост, отразена в комарджийството, алчността и измамата? "Последен залог" е история за приятелството между трима мъже, което успява да оцелее въпреки всичко.

Сюжетът търси отговор на въпроса на какви крайности е способен човек, за да получи това, което иска. Независимо от средата и религията, в които са възпитани тримата приятели Боби, Конъли и Парис, в тази история те взимат смелото решение да се противопоставят на невъзможното и по фантастичен начин да опитат да изиграят човешкия ум и сетива.

Героите
Боби е момче, родено в семейство на амиши. На крехките 13 години той решава да напусне селото и да избяга в големия град, без да осъзнава какво се крие там. По рождение е белязан от грозна малформация, която дълбоко е повлияла на изграждането му като личност. С упорство и много труд той успява да стане един от най-добрите журналисти и да управлява телевизията на Уил Картрайт – виден сциентолог и един от най-властните мъже в Питсбърг.

Конъли е роден в Полша и е емигрирал със семейството си на 3-годишна възраст. Израства в семейство на баща алкохолик, той се е научил да оцелява, но не всички качества, които е развил, му правят добра услуга. Когато баща му е прегазен от камион, Конъли наследява бензиностанцията му. Окован от страстта си към хазарта, той непрекъснато се забърква в проблеми, от които рядко успява да излезе сам.

Парис е син на Уил Картрайт. Израснал е в лукс, но детството му е оставило трайни белези в психиката и поведението му като възрастен. Сдържан и студен или агресивен до крайност, Парис няма конкретна цел в живота си. До момента, в който се появява възможността да бъде лишен от всичко.

За автора
Ангелина Ангелова е на 25 години, родом от Варна. Завършила е "Пространствен дизайн" във Варненския университет "Черноризец Храбър", има магистратура "Начална педагогика" към Софийския университет, а в момента продължава образованието си, като учи в магистърската програма на Лора Крумова и Галя Щърбева "Журналистика, продуцентство и финанси" във Висшето училище по застраховане и финанси. За кратко е била преподавател – класен ръководител на третокласници

Първата си книга написва през 2010 г., когато става майка и ражда сина си Георги. Не събира смелост да потърси издатели, но мненията на всички, които са имали възможност да прочетат историята, я насърчават да продължи да пише. 

Към момента Ангелина работи като сценарист. През 2013-а година заедно с режисьора Тодор Чапкънов написват сценарий за криминален трилър. Работи и с режисьора Николай Мутафчиев и съвместно с продуцента Атанас Маринов като главен сценарист на нов игрален филм. Атанас Маринов е човекът, който застава зад реализацията на книгата "Последен залог" чрез продуцентската си къща "Nach-Zach Vision". 

Откъс от книгата можете да прочетете тук

Премиерата на изданието ще бъде на 29 януари 2014 г., сряда, от 19:00 часа ул. "Георги С. Раковски" № 193 в бар "Шоколад" .

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

В каквa роля сте през тази учебна година?

Трите зодии, без които светът не би оцелял
Астрология

Трите зодии, без които светът не би оцелял

Светът е балансиран, защото е населен с различните представители на...

Ненормална съм, мрънкам и не знам какво искам
Свободно време

Ненормална съм, мрънкам и не знам какво искам

Днес решихме да ви припомним един текст, който ни показва...

Сексът, от който се страхуват жените
Свободно време

Сексът, от който се страхуват жените

Eдна от най-обсъжданите и най-скандалните теми - това е темата за...

Абонамент