„Портретът на Дориан Грей“ гостува в София

дориан грей
Снимка: Драматичен театър "Никола Вапцаров" - Благоевград

След като официално откри своя 102-ри творчески сезон, Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград отново тръгва на турне!

Първото представление на театъра извън Благоевград ще бъде на 26 септември от 19:00 ч. в София, когато на сцената на Театър АЗАРЯН, НДК ще се изиграе спектакълът „Портретът на Дориан Грей“ от Оскар Уайлд, с режисьор Стайко Мурджев. Едно от най-обсъжданите заглавия на благоевградския театър, което предизвика интереса на критиката и публиката със своята премиера през 2019-та година.

Спектакълът беше номиниран за националните театрални награди ИКАР 2020 в категориите: Водеща мъжка роля – Севар Иванов, за ролята на Дориан Грей; поддържаща мъжка роля – Александър Хаджиангелов, за ролята на художника Базил Хоулърт и Авторска музика – композиторът Петър Дундаков, който беше номиниран и за наградите Аскеер 2019. Актрисата Мариана Бонева, която изпълнява ролята на Сибил Вейн, получи наградата за женска роля на фестивала „Театър, обичам те!“ 2019. Със спектакъла „Портретът на Дориан Грей“ беше открит фестивалът Хоаким ИнтерФест в Крагуевац (Сърбия) през 2019 година.

дориан грей
Снимка: Драматичен театър "Никола Вапцаров" - Благоевград

„Портретът на Дориан Грей“ е спектакъл за култа към младостта и красотата, за нарцисизма като болест на духа, за тънката линия между изкуството и живота, за хедонизма като начин на съществуване и за това какво се случва с душата, скрита зад външното съвършенство. Спектакъл – амалгама между театър и литература, съчетаващ епохата на Оскар Уайлд и космополитното живеене тук и сега, търсещ съвременния ключ към едно от най-великите произведения на литературната класика.

Въпреки променливата епидемична обстановка, театрите продължават да осъществяват своята дейност, съобразявайки се с действащите противоепидемични мерки, като се стремят да предоставят достъп на хората до изкуство и култура.

Не пропускайте възможността да гледате „Портретът на Дориан Грей“ на сцената на Театър АЗАРЯН на 26-ти септември 2021 (неделя), от 19:00 часа.

Билети могат да бъдат закупени от билетния център на НДК или онлайн през електронната система на Националния дворец на културата ТУК

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти