Порочен петък по мъжки

Порочен петък по мъжки
Снимка: Thinkstock

Тодор Капитанов

Ако има допитване кой е любимият ви ден от седмицата, то едва ли има съмнение, че посоченият ден ще бъде петък. В този ден винаги има една празнична атмосфера, въпреки че е ден като всички други. Чувал съм да го наричат и Св. Петък. Защо? Има нещо магическо в този ден? Или просто тогава хората са като омагьосани от едни високопромилни, вълшебни еликсири?

Мисля, че е от еликсирите. Tе водят до свръхестествени прояви в човешкото поведение. Свръхестествени в смисъл, че нещата са повече от естествени.

Всеки петък във Facebook може да прочетете статуси на ваши приятели, описващи нагласи за предстоящи алкохолни преживявания. Това е притеснително. Някои хора още не са разбрали, че ако спрат да пият, ще си удължат живота. Има и доказателство за това - който е спрял да пие, една седмица му минава като година.

Ех, петък!

В този ден не спират начинанията за алтернативни методи в изучаването на чужди езици като ирландски, шотландски и чешки, чрез поглъщане на части от съответните култури.

След продължително и упорито обучение, някои хора наистина проговарят на чужд език. Той не принадлежи към никоя езикова група, въпреки че може да се каже, че спада към удебелените езици.

Мъжки петък!

Много жени тръпнат в очакване, защото тогава мъжете падат в краката на любимата си. Камен Донев го е описал по-добре: "Не че не съм се напивал - напивал съм се и много пъти съм падал, пак съм ставал, пак съм се напивал".


Порочен петък!

Мъжете откриват, че и без да вдигат големи тежести във фитнеса, хората им казват: "Пич, много си як!", стига само да вдигнат няколко наздравици в дискотеката. Може би затова не им пука, че нямат големи бицепси. Така разбират и че суетата, макар и грях, определя голяма част от битието им. Особено в петък.

Порочен петък по мъжки!

Тази вечер бъдете специални - направете така, че светът да се върти около вас. А който няма търпение до вечерта, да си налива от сутринта, но да внимава, че така има опасност светът да му се обърне с главата надолу.

Да, денят наистина е велик. Има една интересна статистическа зависимост - всички, които посочват петък като свой любим ден от седмицата, посочват съботата като най- омразен. Изключение правят групата на тези, при които петъкът продължава до неделя.

Да изкараш порочен петък по мъжки е единственият начин да имаш незабравим ден, макар и нищо да не помниш, защото само така постоянно ще ти напомнят какви си ги вършил тогава.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти