Полезни съвети за пътуване до Малдивите

Биляна Траянова

Романтично предложение, меден месец, потвърждаване на брачна клетва или добро място за първи курс по гмуркане - причини да избереш Малдиви, колкото искаш.

Трудно се наканваш да тръгнеш към кораловите острови, и още по-трудно си тръгваш от там.

Няколко квадратни метра пясък, сянката на палма, натежала от кокосови орехи, които всеки миг можеш да изпиеш, няколко бебета акули, опознаващи света на хората, пляскащи с плавници и шнорхели  и малки рачета, напъхали се в новите си „квартири“ - раковини.

Дори и само това е достатъчно да изпиташ онова внезапно, необяснимо щастие…

На Малдиви можеш да избереш  семпло настаняване като например  на остров Вилингили (само на 10 минути с ферибот  от Мале), три, четири и пет - звездни курорти, като цената скача със всяка звезда, естествено.

Ако искате по-нискобюджетно пътуване - изберете  трите звезди и остров, до който да стигнете с лодка.

Само трансферът ви ще е около 100 - 150$ на човек. Ако искате да стигнете по-далеч - ще ви трябва хидроплан. Пригответе 300 - 350$ на човек.

Ако нямате претенции за супер спокойствие можете да отидете на по-популярните острови, където обаче ще трябва да споделяте всичко с тълпи от китайски туристи, повечето много импулсивни и далеч от това да се съобразяват с околните.

Когато си резервирате хотел, поинтересувайте си дали се предлага на китайски туристи.

Ако сте твърдо решени да си направите пълноценна почивка, тогава изборът е пет звезди. Тези острови са обикновено в по-далечните атоли, разбирай - хидроплан. 

Това е най-добрият начин да разбереш къде си попаднал. Без поглед от въздуха, все едно не си бил на Малдиви!

Когато трябва да избирате между оферта само със закуска или all inclusive - второто е препоръчително. В противен случай ще се изненадате колко солено ще ви излезе пътуването. Храната и напитките са много скъпи, когато са на свободна консумация.

Снимка: netinfo

Снимка: netinfo

При всички случаи си подарете курс по гмуркане или поне Дискавъри пакет, за да видите какво прави толкова хора пристрастени към подводния свят.

Отидете на риболов като можете да избирате между дневен и нощен. Тръпката е различна.

Поръчайте си вечеря на плажа (но първо договорете цената, защото в петзвездните курорти един омар излиза около 180 $, а на Малдивите не се вечеря сам.

Снимка: netinfo

Снимка: netinfo

Искате да потвърдите брачната си клетва? Пригответе си приблизително 1500$ за церемония и специална вила за младоженци.

Ако държите на водните вили, онези с прозрачни подове, от които се виждат непрекъснато преминаващи цветни рифови рибки, не тръгвайте с деца. За тях са препоръчителни вилите на сушата. Първо от съображение за безопасност, второ, заради влюбените, които обикновено наемат морските вили, за да се хвърлят в обятията си необезпокоявани.

Ако имате нужда от повече информация за пътешествието до Малдивите, пишете на "Без багаж" на редакционната поща на сайта edna@netinfocompany.bg.

Снимка: netinfo

Снимка: netinfo

Гледайте епизодите на "Без багаж", всяка неделя, от 13 ч. по Диема.

Повторения на „Най-доброто от „Без багаж“, можете да гледате всеки делничен ден от 18 ч. по Диема.

В официалния канал на "Без багаж" във Vbox7.com можете да гледате всички епизоди на предаването. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти