Покори света с „На кафе”!

Покори света с „На кафе”!
Снимка: Thinkstock

Проектът „Покори света с „На кафе” стартира в ефира на предаването по Нова, за да проследи околосветско пътешествие с яхта и изкачване на десетия по височина връх на планетата Анапурна от алпинист-веган.

От няколко месеца „На кафе” показва подготовката на двама смели мъже, които са си поставили за цел тази година да станат номер едно в своята област и да поставят световни рекорди под български флаг.

Единият участник в проекта е мореплавателят Иван Димов, който ще направи околосветско пътешествие през световния океан с яхта, дълга само 5,25 метра, като амбицията му е да постави два рекорда – за време и за най-малък плавателен съд.

Другият участник е алпинистът Атанас Скатов, който пък е решен да покори всички 14 осемхилядника, без да консумира храна от животински произход.

В първото си директно включване в „На кафе”, което можете да видите във видеото тук, двамата разказаха за вълнението минути преди старта на своите пътувания. Иван се включи от Италия, а Атанас – от Непал, тъй като отправната точка на експедицията му е Катманду. 

В следващите месеци с проекта „Покори света с „На кафе” зрителите ще имат възможността да проследят всеки етап от експедициите – чрез включвания на живо по сателитна връзка и скайп.

Иван и Атанас ще изпращат видео кадри от премеждията си и ще споделят всичко, което ги вълнува в тяхното неповторимо пътуване към световния рекорд. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти