Покана за валс с дванайсет богове

Покана за валс с дванайсет богове
Снимка: Orange Books

За книгата:
Както дванайсетте божества на Олимп някога са предподпределяли живота на обикновените смъртни, така и дванайсетте месеца от годината оставят своя отпечатък върху съдбите на героите Костис, Марина, Елпида и Наталия.

Така започва всичко:

В една дъждовна нощ внезапно удряне на спирачки замалко не предизвиква верижна катастрофа. Строшените фарове, разпилени върху асфалта, бързо остават в миналото, за разлика от взаимните обвинения между четиримата шофьори.

Следват дванадесет месеца, изпълнени със сълзи, смях и обрати. Първоначалната враждебност преминава в приятелство, а не след дълго и в нещо много повече, излязло извън пределите на „сега“, „днес“ и „завинаги“.

Дванайсет месеца. Дванайсет богове.

Орисаха. Повелиха. Изпълниха.

За автора
Лена Манда е най-популярният съвременен гръцки автор. Отличена е с наградата „Писател на годината“ за 2009-та от списание „Life & Style“. Романите ѝ са преведени на турски, албански и китайски, а вече и на български език.

Родена през 1964 г. в Истанбул, дванайсетгодишна се преселва с родителите си в Атина, където среща бъдещия си съпруг – бизнесмена Йоргос Мандас. Деветгодишна написва първата си приказка.

От 2001 г., когато издателство „Ливанис“ отпечатва първата ѝ книга „Денят, когато те познах”, тя никога не е спирала да пише и всяка година през май на книжния пазар се появява ново заглавие с нейното име. След първоначалния успех е издала още дванайсет романа и един сборник с разкази.

По втория ѝ роман „Валс с дванайсет богове“ (2005), за който авторката казва, че е и любимият ѝ, е заснет телевизионен сериал.

Следват „Теано, вълчицата от Цариград“ (2006), „Къщата край реката“ (2007), „Обратната страна на монетата“ (2008), „Любов като дъжд“ (2009), „Последната цигара“ (2010), сборникът с разкази „Няма как, нещата ще се подредят“ (2010), „Без аплодисменти“ (2011), „Докато цъфти душата“ (2012), „Наричат ме Дата“ (2013) и „Петте ключа“ (2014).

Последният ѝ роман „Едно извинение за края“ (2015) бе представен на тазгодишното издание на Международния панаир на книгата в Солун.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти