Поглезете се! Домашна спа процедура за крака

Поглезете се! Домашна спа процедура за крака
Снимка: netinfo

Лилия Огнянова

Факт е, че на жените им се налага да полагат много повече грижа за външния си вид, отколкото мъжете. За повечето дами непрестанното обезкосмяване на всевъзможни места, оформянето и лакирането на ноктите, нанасянето на маски за лице и коса и ексфолиацията на кожата, особено търкането на стъпалата, са досадни задължения и спокойно биха ги пропуснали, ако имаше как. Да, ама няма.

На мъжа му е достатъчно да се изкъпе, избръсне и подреже ноктите, докато на дамите им се налага да извършват доста повече процедури, които отнемат не малко време.

Най-лесно е да си запазиш час за козметик или маникюр и да отидеш в обедната си почивка или след работа, но колко често можем да си го позволим? Проблемът опира и до пари, и до време.

За да намалите досадата към нестихващите грижи към външния вид, е нужно да мислите за тях като за нещо забавно. Мислете, че това е времето ви за себе си, че не е задължение, а приятно глезене и най-вече разнообразете малко процедурите.

Като начало може да започнете с вана за крака. През лятото задължително сме с отворени обувки, което е много готино, но се отразява зле на краката ни - кожата загрубява. Затова си купете пила за пети, хубав, подхранващ крем за крака с приятна миризма - лавндула или мента, шишенце етерично масло (вече се продават почти навсякъде), заздравител за нокти и комплект прибори за педикюр, ако нямате или вашите са се захабили и си пригответе малко свободно време, да кажем вечер.

След като сте приключили с домашните си задължения и сте вечеряли, си отделете половин час само за вас. Напълнете гореща вода в съд, сипете няколко капки етерично масло (ако нямате, чудесна работа вършат и соли за вана или в краен случай малко душ гел) и си накиснете крачетата в горещата мини вана.

Няма да има бълбукащи балончета и масажистка, но все пак е нещо и ще ви накара да се почувствате по-добре. Ароматът на етеричното масло или на солите за вана ще изпълни цялата стая и ще ви накара да се отпуснете. Много се е писало и говорило за ароматерапията, но обобщен в няколко думи, изводът е - тя ни помага да се разтоварим и релаксираме.
Докато краката ви са накиснати в горещата вода, вие просто затворете очи и си мислете за хубави неща - за предстоящи почивни дни, за обновяване на есенния ви гардероб, за това как ще се наспите през уикенда и подобни. Важно е да не затормозявате мозъка си с натоварващи мисли.

След като водата е поизстинала, се захванете с изтъркването на петите, кожичките, подрязването и пиленето на ноктите. Кожата вече е омекнала и ще ви е по-лесно с тези манипулации. След това подсушете, нанесете крем на краката и лакирайте със заздравителя. Ако имате желание, може да нанесете лак в любимия ви цвят. Ярките цветове са подходящи за педикюр, те "развеселяват" краката ви и изглеждат добре, но ако не е във ваш стил, ги избягвайте, независимо от модния тренд.

И ето - след половин час вие сте релаксирали и се радвате на чудесен маникюр и меки стъпала! Освен това почти сигурно е, че половинката ви ще ви завиди за спа процедурата в домашни условия. Мъжете не си признават, но са много суетни, и ако този път не ви е накарал и на него да му направите подобна вана за крака, следващия със сигурност ще го стори.

Споделете вашите съвети за разкрасителни, домашни процедури на edna@netinfocompany.com

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти