Подходяща грижа за цветята във ваза

Подходяща грижа за цветята във ваза
Снимка: Thinkstock

Цветята придават невероятна атмосфера на дома.

Те носят свежест, приятен аромат, колорит и уют. Може да си отглеждате цветя в саксия на терасата и/или да пълните вази с китки. Важното е да не лишавате дома си от тази красота.

Предлагаме ви няколко цветни идеи как да се грижите за цветята във ваза и да ги направите още по-хубави.

Използвайте клони
Не изхвърляйте излишните клонки, те могат да свършат чудесна работа в декорацията на цветята във ваза. Първо, могат да послужат като стойка и да подкрепят деликатните стъбла на цветята. Може да си купите и декоративни клони, ако няма от къде да си набавите истински.

Импровизирайте
Замисляли ли сте се, че лалетата могат да изглеждат доста по-интересно, ако обърнете лекичко листата им? Нужно е просто да поставете палеца си по всяко венчелистче и да го сгънете назад с показалеца си.

По-дълго свежи
Има един начин да запазите розите свежи и красиви за по-дълго време. Нужно е първо да увиете стъблата им в амбалажна хартия. След това режете мъничко от края и потапяте няколко сантиметра от стъблата във вряща вода. По този начин излиза въздухът, дори може да видите балончета от краищата. След това подрежете леко крайчетата, който са били потопени и накиснете в студена вода. Така цветята ще поемат много повече вода и ще останат свежи за по-дълго време.

Друг начин е да сложите ластик на стъблото. Нужен е най-обикновен гумен ластик, с който да захванете дръжката на растението няколко сантиметра под чашката и в същото време ластикът да е над водата във вазата. Това ще удължи живота на цветето.

Белина
Може да се учудите, но няколко капки белина във вазата ще предпазят от развитие на бактерии във водата. Ако не разполагате с белина, вода за изплакване на уста също върши чудесна работа.

Подрязване
Най-добре е да подрязвате стъблата с градинска ножица или остър нож, а не с обикновена ножица.  Така краищата на стъблата няма да се смачкват, ще бъдат по-добре подрязани и ще поемат повече вода.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти