„Под вода“: гмуркане в дълбините на времето

„Под вода“: гмуркане в дълбините на времето
Снимка: Vox Populi

На 21 август от 20:00 часа в Червената къща в София ще се състои премиерата на новия спектакъл „Под вода“ / „Underwater” на Студио за документален театър VOX POPULI, съвместно с американската театрална компания Built for Collapse .

Създаден от режисьорите Неда Соколовска (България) и Саназ Гажарахими (САЩ), той е артистично изследване на значението на водата и промените, които настъпват в резултат на нейния нарастващ дефицит.

Проектът се ражда след задълбочено теренно антропологично проучване (интервюта с местни жители, събиране на разкази, документи, фотоматериали) в малкото българско село Водица, Попово, чиято история, име и фолклор са свързани с водата.

С артистичните похвати на две направления – вербатим театъра и физическия театър – български и американски актьори заедно пресъздават два свята, разделени от океан и шестима млади хора, застанали на раздела между потъващото минало и пластмасовото настояще. Там те търсят близост помежду си и връзка между далечните брегове на своя произход.

„Под вода“ / „Underwater” е разказ за времето, в което живеем, погледнато през призмата на падаща водна капка, със загриженост и надежда, че изворът няма да пресъхне.

Участват: Василия Дребова, Йонко Димитров, Мадлен Чолакова/Неда Соколовска, Бен Хобс, Винсент Сантворд.

Вход: 10 лв. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти