Плейлистът на Edna (№7): Последната роля на Робърт Редфорд, хуморът на Кайли Миноуг и огънят на Джей Ло

Робърт Редфорд Плейлистът на Edna
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Когато навън е мрачно, ви предлагаме да седнете и наваксате с нещата, които сте изпуснали, докато през последната слънчева седмица не сте се спирали на едно място. Лошото време си има и предимства - едно от тях е Плейлистът на Edna, в който ви показваме на какво от последната седмица си заслужава да натиснете Play ►.

МУЗИКА

Някъде на запад

История по действителен случай от настоящето виждаме в клипа, който изразява своето „против“ политиката на Тръмп. Освен грабващо социално натоварено парче, “One Day” на рапъра Logic и Раян Тедър от One Republic се превръща и в мъдра видео притча за съдбата, която се опитва да ни вразуми и може би един ден ще успее.

Кънтри хумор

Кайли Миноуг нарича четвъртия си сингъл от кънтри албума “Golden” автобиографичен и съдържащ известно количество самоирония. И добре че е така, защото историята за сърце, разбивано твърде много пъти, в “A Lifetime To Repair” е достатъчно тъжна. Като лекарство обаче идва малко брокат и много танци.

Неонова свежест

Познаваме я като един от участниците в „Гласът на България“ през 2014 г., а почти четири години по-късно я слушаме отново, този път със свой първи сингъл. „Познаваш ме“ на Ивелина (Долапчиева) е супер свежо поп парче, което засега има само стилно текстово видео. След неоновите светлини, с които заблестяват думите, се надяваме скоро да видим и официален видеоклип.

КИНО

Тежки въздишки и притаен дъх

Лука Гуаданино оставя настрана жарките лъчи и морския бриз на „Призови ме с твоето име“ и „Голямото плискане“, за да ни гмурне в мрака на една танцова трупа. Сред лицата, които ни привеждат през кошмарните ѝ тайни ни са Тилда Суинтън в ролята на артистичния директор на компанията мадам Бланк и Дакота Джонсън като амбициозната танцьорка Сузи Банион. Филмът е римейк на трилъра на Дарио Ардженто от 1977 г., а кошмарът с име „Суспирия“, което на латински значи „въздишки“, ще ни накара да притаим дъх в края на годината.

Над закона

След „На всяка цена“ режисьорът Бен Макензи събира отново на едно място Крис Пайн и Бен Фостър (макар в трейлъра да виждаме повече Арън Тейлър-Джонсън), само че не в (нетолкова) дивия Запад, а насред Шотландия през XIV век. „Outlaw King” (или „Краля извън закона“) е продукция на Netflix, която разказва за краля Робърт I (Пайн), повел сънародниците си към независимост. Драматичната му съдба ще бъде видяна първо на Венецианския филмов фестивал, а през ноември и в стрийминг платформата.

Лебедова песен

„Старецът и пушката“ е действителната история на Форест Тъкър – професионален престъпник, за когото годините не са пречка пред страстта на неговия живот – банковите обири. Той е бягал от затвора над 10 пъти, а сега по петите на Робърт Редфорд и екранните му съучастници Дани Глоувър и Том Уейтс е Кейси Афлек в обувките на полицейски детектив. Още причини за гледане – Сиси Спейсик като любимата на главния герой и фактът, че симпатично престъпната главна роля е последната за Робърт Редфорд, който това лято обяви, че се оттегля от големите ангажименти пред камера.

ОЩЕ

Като лъвиците

Дженифър Лопез беше звездата на тазгодишните Видео награди на MTV със своето 10-минутно шоу, на което показа защо заслужава престижната си награда за новатор, присъждана за постижения в музиката и визуалното изкуство. „Цялостно творчество“ звучи като присъщо за хора в по-напреднала възраст, но всъщност е подходящо за танцова, музикална и филмова кариера, която продължава повече от 3 десетилетия. А ние пожелаваме на всяка edna от вас да изглежда (или поне да се чувства) така на 49.

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти