Плейлистът на Edna (№6): Философията на Джанет Джаксън, отмъщението на Виола Дейвис и пропагандата на Стефан Вълдобрев

Джанет Джаксън Плейлистът а Edna
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Този път подбираме от новите песни и парчета от последната не една, а две седмици. Не само защото ни беше отпускарско, но и защото някои неща са достатъчно добри, за да ги пропуснем в Плейлиста на Edna.

МУЗИКА

Живей за мига

Това е яркото послание от парчето на Джанет Джаксън и Деди Янки. Не сме очаквали точно тези двамата да направят дует, но се оказва, че им отива да тацуват в един ритъм, докато изпъстрят Ню Йорк с пищните си шарени костюми и заразително добро настроение.

Madonna Mia!

В деня, когато навърши 60, Мадона показа на света изпълнението си от Mет Гала през май тази година. След късметлиите, присъствали на събитието, вече и ние можем да чуем внушителното представяне, достойно за темата на бала „Божествени тела: Модата и католическото въображение“. “Like A Prayer,” “Hallelujah“ и новото ѝ парче “Beautiful Game” са част от величествената селекция на музикалната икона.

Нещо нетипично

„Лана Дел Пайнер“ беше коментирал видеото един потребител във Facebook и високо оценяваме точното попадение. Когато Ивана срещне Лана Дел Рей, резултатът е Мила Робърт. Или поне в първите две минути, след които си проличава, че за младата дива не важат рамки и етикети.


КИНО

Опасни вдовици

Чуем ли за екранизация по Джилиан Флин („Не казвай сбогом“, „Отворени рани“), знаем, че ще е нещо добро. В центъра отново са женски персонажи, които сформират отряд за една обща цел. Не очакваме обаче „Бандитките на Оушън“, а нещо доста по-мрачно – четири дами начело с Виола Дейвис ще отмъщават за смъртта на своите съпрузи, сред които е и Лиам Нийсън. Нямаме търпение тези „Вдовици“ да нанесат удар в края на 2018 г.

Kaкво искат мъжете

Тараджи Пи Хенсън вероятно ще узнае отговора на този въпрос след като започва да чува мислите на срещуположния пол. „Какво искат мъжете“ е по сценарий на Нанси Майърс („Невъзможно твой“, „Ваканцията“) и поглежда с хумор на сексизма и расизма. В него една жена се опитва да намери общ език с мъжете, за да се докаже достойна на работното си място, а Тараджи се проявява не само като добра в драматичния, но и комедийния жанр.

Приятелство по учебник

„Зелена книга“ е адаптацията на една вечно зелена история за приятелството, което се появява там, където най-малко очакваш. Това между чернокожия и леко високомерен джаз музикант Дон Шърли (Махершала Али) и грубоватия му шофьор Тони Лип (Виго Мортенсен) се ражда в действителност през 60-те години и изглежда като такова, което ще промени живота и на двамата, докато заедно борят стереотипи, предразсъдъци и научават по нещо един от друг.

 

ОЩЕ

Носталгична пропаганда

Ако вече сте били на някой от концертите на Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени по време на турнето им това лято, значи вече сте се забавлявали с краткия документален филм, прожектиран преди излизането им на сцена. Стилистиката на пропагандните кинопрегледи от едно време няма как да не ви разсмее, когато в нея се сблъска минало и настояще. Режисьор на късометражката е Радина Думанян (която познаваме най-вече като Биляна от „Откраднат живот“), а кой е в ролите – вижте сами тук или най-добре на място по време на оставащите дати от турнето по случай 20 години от албума „Към“ и преиздаването му.

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти