Създадено за Nivea

Пигментни петна: Стъпки към здрава и сийяна кожа

нивеа
Снимка: NIVEA

Случва ли ви се да се видите в огледалото и погледът ви веднага да се спре върху онези малки несъвършенства, които се разминават с представата ви за перфектна кожа? Почти всяка жена ги има в малка или голяма степен и повечето нямаме търпение да се отървем от тях веднъж завинаги. Като пигментните петна например.

Всички можем бъдем по-добрата версия на себе си, но понякога ни липсва мотивацията или ясната насока, чрез която да постигнем тази трансформация. Кожните проблеми като пигментни петна могат да намалят увереността ни и да ни изпратят в задънена улица, така че да се питаме "Какво да правя сега?". Затова в тази статия сме си поставили за мисия да ви запознаем с причините за възникването на този кожен проблем и да ви предложим ефективната грижа, с която да постигнете желания резултат в справянето с пигментните петна по кожата.

нивеа
Снимка: NIVEA

Тъмните петна, често наричани хиперпигментация или кафяви петна, са често срещан проблем на кожата, с който може да се сблъска всеки. Тe представляват области на пигментация, които се образуват върху кожата. Резултат са от свръхпроизводство на меланин - пигмент, който определя цвета на кожата. Меланинът е естествен пигмент, който осигурява защита срещу вредните лъчи. Това свръхпроизводство кара определен участък от кожата да бъде по-тъмен в сравнение с околната кожа.

Пигментните петна по лицето са особено често срещани, поради деликатния характер на кожата в тази зона и редовното ѝ излагане на слънчева светлина. Въпреки това тъмните петна по други части от тялото като ръце, гърди и гръб също засягат много хора.

Една от основните причини за появата на тъмните петна е излагането на слънце без адекватна защита. Слънцето увеличава производството на меланин, а както вече споменахме именно прекомерното производство на този пигмент води до хиперпигментация.

Може да ни се струва, че "незащитените" слънчеви разходки са нещо безобидно, но трябва да знаем, че кожата ни има памет, и когато с години не я пазим от вредните UV лъчи, тя започва да страда. Затова освен употребата на слънцезащитен продукт ви препоръчваме да избягвате прякото излагане на слънце в часовете по обяд. Когато излизате, също така гледайте да покривате с шапка или шал изложените на слънце части от тялото ви. Пигментните петна, които намаляват естествения блясък на кожата, освен това могат да бъдат вследствие на хормонални промени, стареене, пост-възпалителна хиперпигментация, генетика, триене и търкане на кожата.

нивеа
Снимка: NIVEA

Пътят ни към справяне с каквито и да е кожни проблеми би бил много по-труден без прибягването до ефективна грижа за кожата. Това означава внедряването на точните продукти за нашите нужди в рутината ни. Серията на NIVEA - LUMINOUS630® е нашият помощник в борбата с пигментните петна. Гамата от продукти NIVEA Luminous630® са разработени, за да избледняват безопасно тъмните петна и да помагат за предотвратяване на бъдещи пигментации.

Luminous630® e патентована съставка за третиране на пигментни петна и абсолютна иновация. В продължение на 10 години, учените от NIVEA изследват над 50 000 съставки за да постигнат високоефективната патентована формула LUMINOUS630®, която действа на клетъчно ниво в борбата с хиперпигментацията.

Ето кои са продуктите на NIVEA, които може да включите в ежедневната си рутина за грижа за кожа с пигментни петна:

Активният серум срещу пигментни петна Cellular LUMINOUS630® намалява всички видове пигментни петна, с първи видими резултати до 2 седмици. Той действа върху съществуващите пигментни петна, за да ги изсветли и да намали размера им, и едновременно с това балансира пигментацията, за да предотврати появата на нови пигментни петна. Резултатът е равномерна и сияйна кожа.

nivea
Снимка: NIVEA

NIVEA Cellular LUMINOUS630® Anti-Age 2в1 Серум против бръчки и петна от възрастта се бори срещу петната вследствие на възрастта, натрупани през последните 10 години и то само за 2 седмици! Серумът изглажда кожата и запълва дълбоките бръчки, за да имате равномерна, заздравена и сияйна кожа с младежки вид.

nivea
Снимка: NIVEA

Дневният флуид Cellular Luminous630® SPF50+ е вашето сигурно оръжие срещу вредата от слънцето. Той предпазва от потъмняване на вече съществуващите пигментни петна и от повторната им поява. Освен това предотвратява фотостареенето и контролира  омазняването на кожата.

nivea
Снимка: NIVEA

Активният околоочен крем-серум срещу тъмни кръгове LUMINOUS630® пък се грижи за нежната кожа около очите като ефективно третира основните причини за поява на тъмни кръгове в тази зона. Заедно с това намалява торбичките под очите, хидратира кожата и намалява фините линии и бръчки.

nivea
Снимка: NIVEA

NIVEA SUN Слънцезащитен крем за лице Luminous SPF50+  е още един герой в нашия отбор за защита от вредните слънчеви лъчи. Кремът осигурява незабавна защита на лицето от UV лъчи, а това предотвратява и видимо намалява предизвиканите от слънцето пигментни петна. Идеална за ежедневна употреба, леката му и немазна течна формула предлага освежаващ ефект и гладко усещане за кожата. Препоръчва се за всички типове кожа, включително чувствителна.

nivea
Снимка: NIVEA

Възстановяващият нощен крем срещу пигментни петна LUMINOUS630® се грижи за възстановяването и заздравяването на кожата всяка нощ, докато намалява съществуващите пигментни петна и предотвратява появата на нови. Първите видими резултати от употребата му се забелязват след 4 седмици.

nivea
Снимка: NIVEA

Олио-серум за тяло против стрии и петна NIVEA LUMINOUS630® е продуктът на NIVEA с най-голяма ефикасност в третирането на кожата със стрии. Високоефективният продукт е с формула, която изравнява тена на кожата, правейки стриите по-малко видими. Дава мигновено по-гладко усещане на кожата и 48 часа хидратация. Действието му започва още с първото нанасяне.

nivea
Снимка: NIVEA

*За 12 седмици 97% от жените постигат значимо подобрение в изсветляването на петната.

Вслушайте се в това, което кожата ви иска да ви каже и не отлагайте грижата за нея!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти