Пет рецепти за вкусна супа с паста

Пет рецепти за вкусна супа с паста
Снимка: Thinkstock

В днешния ден решихме да ви предложим пет различни рецепти за направата на супа с паста. Всяка рецепта може да бъде променена според вашия личен вкус, за да ви бъде още по-вкусна.

Хубавото на супата е, че едновременно засища и стопля, така че какво по-хубаво за хапване в студеното време!

Супа с червен боб и паста
Необходими продукти:
50 г дребна паста
2 с.л. зехтин
1 глава стар лук
4 сушени чушки
1 морков
1 глава бяла ряпа
200 г алабаш
малък корен целина
400 г нарязани домати от консерва
1 с.л. доматено пюре
400 г червен боб
2-3 стръка прясна целина
1/2 връзка пресен магданоз
1.5 л вода
сол и черен пипер

Начин на приготвяне: 
Лукът, сушените чушки, морковът, ряпата, алабашът и коренът целина се нарязва на дребно. Зехтинът се загрява в тенджера. Лукът се задушава в него за 5 минути. Добавят се кореноплодите, доматите от консерва, доматеното пюре и сушените чушки. Подправя се със сол и пипер. Налива се водата, разбърква се добре и се покрива с капак. Когато заври, температурата се намаля и варенето продължава 30 минути, докато всички зеленчуци омекнат.

Добавя пастата. Оставя се да ври още 7-9 минути без капак. Накрая се добавя и отцеденият червен боб. Супата се подправя с наситнените листа целина и магданоз. Оставя се да покъкри още 2-3 минути, след което се сваля от котлона.

Градинарска зеленчукова супа с паста

Необходими продукти:
200 г паста с формата на мида
300 г броколи
400 г зеле
50 мл олио
1 морков
2 л. вода
лимонов сок, магданоз

Начин на приготвяне: 
Броколите, зелето и морковът се нарязват на ситно. Олиото се загрява в дълбока тенджера. Зеленчуците се задушават в него. Когато омекнат, се заливат с водата и се оставят да се варят на тих огън около 20 минути.

Овкусява се със сол, пипер и лимонов сок. Добавя се пастата и се доварява още 9-10 минути. Супата се поднася поръсена с наситнен магданоз.

Доматена супа с паста

Необходими продукти:
1 л настъргани домати
3 с.л. зехтин
400 г бял боб от консерва
1 глава червен лук
1 скилидка чесън
200 мл сухо бяло вино
4 с.л. маслини без костилки
100 г дребна паста (макарони)

Начин на приготвяне: 
Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват в сгорещения зехтин за 3 минути. След това се налива виното и температурата се намалява. Оставя се още 3 минути на котлона. Прибавят се доматите и се разбърква. Продуктите се пренасят в тенджера. Долива се 1 л вода и се слага да заври. Когато това стане, се добавя бобa и нарязаните на кръгчета маслини. Вари се 10 минути, като от време на време се разбърква.

Макароните се сваряват във вряща подсолена вода до полуготовност, около 4 минути, след което се добавят в супата. Съдът се затваря с капак и се оставя за още 6 минути на котлона.

Пилешка супа с паста

Необходими продукти:
3 с.л. дребна паста
6 пилешки бутчета
3 с.л. зехтин
3 парчета бекон
1 глава лук
1 с.л. нарязан на ситно магданоз
1 морков
1-2 стръка целина
2 картофа
1 л пилешки бульон
200 г замразен грах
6 парченца пармезан
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
Част от зехтина се загрява и в него се запържва пилешкото до златисто. Беконът, картофите, морковът, лукът и целината се нарязват на малки кубчета и се пържат при непрестанно бъркане.

Зеленчуците се заливат с горещия бульон. Добавя се месото, подправя се със сол и пипер на вкус и се вари до готовност. След това бутчетата се вадят, добавя се грахът и пастата и се вари още 10 минути. Супата се разпределя в чинии. Във всяка се слага по едно бутче, парче пармезан, поръсва се с магданоз и се поднася.

Снимка: Thinkstock

Италианска супа с макарони

Необходими продукти: 
200 г макарони
20 г масло
60 г кашкавал
2 яйца
1 л бульон зеленчуков
30 г брашно тип 500
връзка магданоз

Начин на приготвяне:
Зеленчуковият бульон се слага да зари, след което се прецежда. Слага се отново да ври. Отделно се прави запръжка от маслото и брашното, която се разрежда с бульона. В полученото се пускат натрошените макарони. Варят се около 20 минути. Подправят се черен пипер и сол на вкус. Супата се застройва с яйцата и лимоновия сок. Сервира се поръсена със супена лъжица настърган кашкавал и накъсан магданоз.

Още няколко наши любими рецепти:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Абонамент