Пещерата на нимфите

Пещерата на нимфите
Снимка: wherecoolthingshappen.com

Представете си, че плувате в кристалните води на тюркоазено синьо езеро, а небосводът над вас е обгърнат от могъществото на сферична пещера. Колкото и приказно и феерично да звучи това описание, всъщност, то е напълно реално.

Там, в сърцето и изяществото на гръцкия остров Кефалония, се намира "вълшебното" пещерно езеро Мелисани, над чиито води величествен ореол разкрива вълнуваща и спираща дъха гледка към слънцето.

Подземното езеро се намира на 5 км от популярното на острова рибарско селище Агия Ефимия и на 2 км от градчето Сами. Не е далеч и от островната столица Аргостоли.

Туристическата дестинация, която днес е посещавана от милиони туристи от цял свят, всъщност е позната на човечеството от сравнително скоро. Пещерата и тайнственото езеро, "сгушено" във вътрешността ѝ, са открити през 1951 година от спелеолога Янис Петрохилос. От тогава до ден днешен те предизвикват удивлението на пленените от красотата на природата пътешественици.

Според легендите, именно пещерното езеро Мелисани е познато като пещерата на нимфите. Преданията гласят, че красивата нимфа Мелисани била лудо влюбена в бог Пан, син на Зевс и Калисто, изобразяван като получовек-полукозел. Заради обичта си към него, тя се хвърлила във водите на езерото, тъй като той не отвърнал на чувствата ѝ. Оттам дошла и красотата на това магическо райско кътче.

Ето и няколко кадъра от тази величествена гледка:

Снимка: wherecoolthingshappen.com
Снимка: wherecoolthingshappen.com

Прочети още: Най-мистичната планина в света

Снимка: wherecoolthingshappen.com
Снимка: wherecoolthingshappen.com

Прочети още: Най-добрите места за културен туризъм

Снимка: wherecoolthingshappen.com

Бихте ли посетили пещерата на нимфите, за да видите на живо този божествен пейзаж, скъпи читатели?

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Абонамент