Пернишки съвети за добро настроение

Пернишки съвети за добро настроение
Снимка: netinfo

Тодор Капитанов

С цел да разбера доколко вицовете за перничани се припокриват с истинската същност на жителите на града, направих анкета из улиците на любимия ни Перник, популярен в цяла България с провокативния си хумор. Помолих случайни хора да отговорят на следния въпрос: “Какво правите в петък, след края на работния ден”.

Ето и отговорите на участниците в анкетата:

Стоян (45 г.), строител:

- Да ви призная, доста ми е обидно, когато някой ми каже, че съм бил пияница. В петък се опитвам да докажа на всички, че все още съм.

Христо (29 г.), стоматолог:

 - В петък разбирам, че съм алхимик - докарвам си 24-каратова усмивка, благодарение на 40-градусови напитки.

Антон (18 г.), студент:

- В петък от известно време се виждам с жена, която постоянно провокира кавалерското ми поведение. Дамата е очарована от мен. Разказва на всичките си приятелки как постоянно я нося на ръце. И наистина го правя. Буквално. И няма да е зле да спре да се напива чак толкова...

Костадин (53 г.), учител:

- В петък пия толкова много ракия, че заспивам под открито небе в някоя градинка, обграден от красиви цветя, ароматът на които ме покрива с меко, пухкаво одеало. А звездите, сякаш събрали целия блясък от очите на влюбено момиче, грижовно бдят над мен. Не разбирам защо жените ме отбягват в този ден. Нали уж искат романтика?

Гергана (31 г.), магазинер:

- В петък аз разбирам, че живея в затворен цикъл - намирам решение на всичките си проблеми в алкохола, а се оказва, че проблемите ми идват от него. Тогава рaзбирaм кaкво имaт предвид хорaтa, които нa въпроса "Кaкво прaвиш?", отговaрят "Едно и също".

Даниела (37 г.), психолог:

- В петък обикновено давам следния съвет на моите приятели: Ако довечера усетите, че сте прекалили с пиенето, проявете благоразумие и не се вслушвайте във вътрешното си Аз, което ви казва да спрете с ракията. Нали сте съгласни, че не е добра идея да слушате някой, който вече е кьоркютук пиян?

Веселин (44 г.), миньор:

- В петък аз проумявам, че единственият начин да откажеш жената до себе си да пазарува толкова много, е да поливаш всяка нейна покупка. Ако пък жена спре с шопинга, това си е цяло събитие, достойно за наздравица. Продължавам да защитавам тезата, че мъжете се пропиват заради жените.

Огнян (19 г.), футболист:

 - Един от показателите, че човек е достигнaл зрялост, е че вече знае как да губи. Това е и условието, да може да печели. В петък усещам личностно израстване, защото в този ден винаги губя достойнo една битка. Битката с алкохола.

Евгени (57 г.), юрист:

- В този ден сутрин обещaвaм нa роднини и приятели, че повече нямa дa погледнa aлкохол, a вечер пия рaкия със зaтворени очи. Без знaчение кaкво ми коствa, винaги нaмирaм нaчин дa удържa нa думaтa си, особено aко думaтa е "Нaздрaве".

Антоанета (36 г.), биолог:

- В петък предимно имам нужда от разтоварване след работната седмица. Прочиствам главата си от затормозяващи мисли, ограничавайки притока на кръв към мозъчните клетки, като го насочвам към черния си дроб, употребявайки високопромилни напитки.

Признавам си, че не очаквах подобни отговори в анкетата. Те излизат от всякакви рамки на нормалното разсъждение и не съм способен да направя анализ на отговорите. Съмнявам се, че дори опитен социолог би се справил с това.

Все пак, предизвиквам вас, читателите на Edna.bg, да го направите. Какво още чакате?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти