Съвместно партньорство

Печели, докато пътуваш

а
Снимка: iStock/Getty Images

Само допреди 10-20 години да си купиш качествен продукт на известен световен бранд у нас беше изключително трудно, а още 20 години по-назад – и невъзможно. Повечето хора от поколенията между 70-те и 80-те още помнят какво събитие беше някой роднина да отиде в командировка в чужбина и да донесе красиви, цветни дрехи, вкусни шоколади или някаква модерна за онези времена джаджа – уокмен или CD плеър.

Днес вече имаме достъп до почти всичко в собствената ни страна – можем да си купуваме хубава храна, страхотни дрехи, всякакви електронни устройства, добавки и какво ли още не. И все пак има неща, които е за предпочитане да бъдат купени от чужбина, за да ни излязат по-изгодно, а понякога това, за което мечтаем, го има само на едно конкретно място и то е доста далече от нас.

Много хора разчитат на приятели, които живеят в чужбина, но и това невинаги е сигурен начин (тъкмо сте се уговорили и приятелят казва, че отлага пътуването за догодина) и понякога просто си оставаме с мечтите или плащаме огромна сума пари под формата на митнически такси, за да си получим пратката до България. Чакането с месеци и тревогите дали няма да бъде загубена някъде из големите летища са още един „бонус“ в целия процес.

Технологиите обаче, освен че ни донесоха много улеснения в живота, като онлайн разплащането например, направиха и сдобиването с продукти от целия свят лесно и бързо. Платформата Glocalzone, която сега навлиза у нас, е създадена именно за да улесни тези, които търсят определен продукт, с туристите или пътуващите по работа в различни точки от света. Така първите си получават това, което им трябва, а вторите печелят пари, докато пътуват.

а
Снимка: iStock/Getty Images

След бърза регистрация приложението Glocalzone ви дава възможност да се регистрирате като пътуващ до определена дестинация или като купувач, който иска да си купи последния модел лаптоп на любим бранд. Двата типа потребители се свързват помежду си и уговарят купуването на продукта от страна на пътуващия, който при завръщането си го предава на купувача и след това получава уговорената сума в акаунта си. Без да плащате мито, да гледате със седмици проследяващия номер, който ви показва, че пратката е някъде из митницата на летището в Доха и без да треперите ще пристигне ли стоката в цялостен вид или ще е повредена.

а
Снимка: Glocalzone

Glocalzone е пресечната точка между мечти и реалност и носи ползи и за двете страни – и за хората, които искат да си купят определен продукт, и за тези, които пътешестват. Може да нямате възможност да пътуваме до екзотични места или дори до мястото, където всичко е възможно – Америка, но пък много други хора го правят всекидневно. Те могат да ви донесат това, което искате, и така да си осигурят допълнителен доход, а защо не и да обезпечат цялото си пътуване. Публикувайте линк към продукта, който искате и потърсете човек, който пътува до мястото, от което може да го купи. Обратното също е възможно – регистрирайте се като пътуващ и потърсете хора, които търсят нещо от тази дестинация.

Това, което трябва да знаят и двете страни, е, че има някои ограничения в стоките, които могат да бъдат пренасяни – лекарства с рецепта, алкохол, тютюневи изделия, животни и всякакви нелегални продукти. За всичко останало обаче възможностите са необятни – двете страни се уговарят, пътуващият поема отговорност за всички такси за продукта, платими по време на пренасянето му, както и за това да го донесе в цялостен вид. След получаването, купувачът отбелязва в профила си, че стоката е получена и тогава се осъществява и плащането.

а
Снимка: Glocalzone

В момента платформата, в партньорство с компанията за глобални технологии за плащания Visa, дава и 50% отстъпка от таксата за обслужване в платформата Glacolzone.

Това означава, че още днес може да се регистрирате и да направите уговорка за страхотния лаптоп, който искате, да намерите човек, който може да ви го донесе, да платите по-ниски такси при разплащане с Visa и след седмица да го имате. Супер удобно, лесно и без никакви рискове. А някой ден ще разправяте на внуците си как сте чакали някой да ви донесе чифт нови маратонки от Германия, а те ще ви гледат... и няма да ви вярват.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти