Отличните качества на италианското кафе: Lavazza се представи на най-голямото изложение за хранително-вкусовата промишленост

б
Снимка: Lavazza

Lavazza, водеща марка кафе в Италия и света, представя кафето си на най-голямото изложение за хранително-вкусовата промишленост - „FICO Eataly World“. Идеята на инициативата е да разкрие на света висококачествените италиански храни и вина, като пресъздаде процесите за обработка на 100 000 квадратни метра.

На изложението „FICO“ (Fabbrica Italiana Contadina) Lavazza заема уникално пространство от 400 квадратни метра от сладкарската зона, в което всеки може да се докосне до цялата производствена верига на кафето – от растението до чашата, включително процеса на печене. С малката си занаятчийска фабрика за печене и с модерно поднесения разказ, Lavazza ще привлече вниманието на посетителите към историята на най-любимата гореща напитка в света – от получаването на суровината до производството, печенето и консумацията. Всъщност зоната за прясно изпечено кафе ще бъде посветена на изкуството на печенето и смесването – неповторимият италиански “патент“, който в исторически план е дело на основателя на компанията Луиджи Лаваца в далечната 1895 г. Подобно на първата бакалия на Лаваца на улица „Сан Томазо“ в Торино, това изложение ще покаже как специалната машина за печене преобразява най-висококачественото и най-свежото зелено кафе пред очите на клиентите. Само на „FICO“ ще се предлага специална смес от 100% арабика с кафе от Бразилия, Хондурас и Ел Салвадор, създадена специално за събитието от специалистите по смесване в компанията, и това далеч не е всичко.

Присъствието на Lavazza на изложението  затвърждава дългото сътрудничество с Eataly, в чиито магазини по цял свят – от Милано до най-новия в Лос Анджелис, заведенията на Lavazza създават най-истинското усещане за италианско кафе.

„Много сме горди, че сме част от високото качество, предлагано на изложението „FICO Eataly World“, и че говорим за усещането от кафето на Lavazza, както и за историята на компанията” - споделя Глория Багдадли, директор на отдел „Маркетинг в търговията на дребно” към групата Lavazza. „Тъй като сме представители на кафето на най-голямото изложение за хранителни продукти в света, за нас то е неразривно свързано с темите за социалната етика и устойчивостта, които са в основата на защитата на качеството и зачитането на биоразнообразието”.

Концепцията и дизайна на изложбената зоната на Lavazza са създадени от групата NEO (Narrative Environments Operas) и отразяват някои стилистични особености на първия водещ магазин, отворен наскоро в Милано, като пресъздават някои от характерните му елементи. Изложбената зона на Lavazza представлява полукръгло кафене, в което се предлага пълният набор от традиционни продукти по рецепти от различни региони – кафе по торински, по падуански или по неаполитански, органичната смес Alteco и 100% арабика за еспресо Fresh Roasted и международните тенденции във филтърното кафе, представено чрез т.нар. „бавно кафе“ с четири метода на приготвяне, а именно „Chemex“, студено приготвяне, заливане с гореща вода и френска преса.

За да запознае посетителите с отделните етапи в производството на кафе, Lavazza има и образователна зона, в която чрез пет тотема се онагледява цялата производствена верига – от семето през растението до печенето и дегустацията. 

Цялата трансформация на кафето от зелено кафе до пакетиран продукт може да се види в работилницата за печене, разделена на две зони – едната е производствената зона с машината за печене, а другата е оформена като магазин, в който може да се купят изпечени цели зърна или смляно кафе от специалната прясно изпечена смес „Fresh Roasted”. В крайна сметка никой не може по-добре от Lavazza да опише тайните на изкуството на печенето и смесването, което е революционно нововъведение на специалистите на компанията.

Историята за производствената верига на зеленото кафе продължава и в голямата централна зона, която, в кръг от екрани, на които се прожектират няколко синхронизирани клипа, запознава клиентите с вселената на Lavazza, чрез мултимедийна обиколка на 360 градуса из плантацията за кафе, която постепенно „изплува“ на стената и всъщност може да се активира от посетителите чрез голяма мелничка за кафе.

Освен тази зона с интерактивния разказ Lavazza ще присъства и в салона, заобиколен от много ефектни екрани за прожекции, които потапят клиентите в изживяването и показват методите за отглеждане на кафето и хората, които работят на плантациите за кафе по света.

б
Снимка: Lavazza

Групата Lavazza

Основана през 1895 година в Торино, Lavazza е собственост на семейство Лаваца вече четири поколения. Групата, която е сред водещите в печенето на кафе в света, в момента работи в повече от 90 страни чрез свои филиали и дистрибутори, като изнася над 60% от продукцията си. За Lavazza работят общо 3000 души, а оборотът ѝ възлиза на 1,9 милиарда евро през 2016 г. Lavazza изобретява концепцията за смесването – иначе казано, изкуството да се комбинират различни видове кафе от различни географски области – още в началото на съществуването си и това продължава да е отличителна черта на по-голямата част от нейните продукти.

Компанията, която е шеста по репутация в Италия по данни на Института по търговска репутация, има и повече от 25 години опит в производството и продажбата на системи и продукти за дозирано кафе. Тя е първото италианско предприятие, което започва да предлага системи за еспресо на капсули.

Lavazza работи във всички търговски сегменти – предлагане на кафе за дома, извън дома и в офиса, като винаги се съсредоточава върху новаторството.  Днес Lavazza е една от най-познатите марки в света и се разраства благодарение на сътрудничеството в пълен синхрон със стратегията на марката за международно развитие – такива важни партньорства има в областта на спорта с тенис турнирите от големия шлем, както и в областта на изкуството и културата с музеи като „Гугенхайм” в Ню Йорк и Държавния музей „Ермитаж” в Санкт Петербург.

Lavazza отваря първия си водещ магазин в центъра на Милано, на площад „Сан Феделе“, където клиентите могат да се насладят на пълното удоволствие от кафето навсякъде около себе си и на новаторските решения на Coffee Design.

Групата Lavazza включва следните компании: Carte Noire и ESP (Франция), Merrild (Дания), Kicking Horse Coffee (Канада) и Nims (Италия).

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти