От Пиза с любов... и много смях!

От Пиза с любов... и много смях!
Снимка: netinfo

Човешко е да се греши. Една човешка грешка, направена през 12-и век е причината и до днес в Пиза да се издига над 14-тонна заплашително наклонена кула.

Истината е, че за повечето туристи това е просто „Наклонената кула“, а само малцина обръщат внимание на факта, че постройката е всъщност камбанария към катедралата на Пиза. До нея се намират Площадът на чудесата, кръщелно и гробище, чиято основа е пръст от хълма Голгота в Йерусалим. С други думи, намирате се на свещена земя.

Причината една от хилядите камбанарии в Италия да стане световноизвестна е една дребна подробност, пропусната от инженерите й – под основите й има нестабилни земни пластове, които започват да поддават още при завършването на втория етаж.

Снимка: netinfo

Започната през 1173 и завършена чак през 1372 г., кулата е строена на няколко пъти, тъй като през 199-те години на нейното издигане избухват войни и революции. Според учените спирането на строителството е довело до слягане на пластовете под основите на кулата и е причина тя да не се е сринала още в онези времена.

Досега не са намерени категорични доказателства за това кой е авторът на първоначалния проект на постройката, но през вековете по нейното укрепване са работили едни от най-големите имена в Италия.

Днес кулата е любимо място на всички туристи, които посещават Италия. Обикновено пред кулата, под различни ъгли, хората си правят забавни и щури снимки.

Снимка: netinfo

Почерпете вдъхновение с точно такива кадри в галерията ни ТУК и ако планирате пътуване до тази дестинация, непременно се снимайте по интересен начин пред нея. Заслужава си!

>>> Към галерията >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти