Създадено за Lactalis Bulgaria

От мляко до Президент - пътят на изтънчения френски вкус

President Lactalis
Снимка: Lactalis Bulgaria

1933 г., град Лавал в Нормандия. Семейството на Андре Бение е майстор в производството на местното сирене камембер. Малката му мандра успява да направи по 17 калъпчета сирене на ден, но те трудно стигат за всички желаещи да вкусят от него.

Тогава никой не е предполагал, че след 90 години наследниците на семейство Бение ще управляват фирма за мляко, млечни продукти и храни с присъствие в над 150 страни, 85 000 служители и над 28,3 милиарда евро годишен оборот.

Това е началото и настоящето на Лакталис - компанията, станала известна с млечните си продукти с марка President.

Но тук далеч не говорим само за марки, а за качество, френски изтънчен вкус и непрестанен стремеж към съвършенство както при избора на суровини, така и в производствения процес.

Чудили ли сте се защо френската кухня е на такова високо ниво? Коя е онази тайна съставка, която превръща уж обичайните продукти в изумителни кулинарни наслади, когато са приготвени от французи?

Е, тайната са богатите млечни продукти - сметана, масло, сирена. Да вземем едни най-обикновени пресни картофи. Ние бихме ги изпържили в олио и поръсили с копър.

Французите обаче превръщат тези няколко картофа в истинско угощение, защото добавят голяма бучка масло и заливат със сметана преди да изпекат във фурната.

Именно заради тази тяхна любов към маслото и сметаната с високо качество, марката PRESIDENT успява да се наложи на пазара и да се превърне в синоним на изтънчена кухня.

Продуктовата гама на Lactalis - компанията-майка на President пренася финото си отношение към млякото и сиренето към други хранителни продукти. В момента компанията предлага по целия свят, освен прочутите си масло и камбер, десерти, сокове, бебешки храни, натурални сокове, месни продукти и деликатеси и хранителни добавки за спортисти.

В България фирмата присъства от 10 години и въпреки предизвикателствата, успява да наложи френския финес на хранене и в нашата реалност.

„Радваме се, че през 10-те години, в които Лакталис е в България, направихме нашата основна търговска марка PRESIDENT още по-популярна и затвърдихме премиум имиджa ѝ като синоним на най-високо качество, уникален вкус и безупречна репутация.“

Успяхме да се наложим и в традиционния сектор на саламуреното сирене, като предложихме иновативна опаковка на саламурено сирене PRESIDENT с кошничка, която улеснява изваждането на сиренето от саламурата.

Много добре се приема и мекото ни сирене Salakis, което идеално си подхожда с нашите вкусни розови домати.

С голямо разнообразие от сирена, сметани и масла, марката PRESIDENT ни дава наслада от най-добрата храна, какъвто е и слоганът ни – „Да вземем най-хубавото от живота!“, споделя Александър Кабакчиев, управител на Лакталис ЕООД.

Александър Кабакчиев
Снимка: фотограф: Елеонора Пенчева

В следващите години от Lactalis планират да ни запознаят и с вкуса не само на френските сирена, но и на световизвестния холандски кашкавал и италиански пармезан.

Бъдещето обещава да е вкусно.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти