От циркови шутове до музейни експонати: Историите на 7 брадати дами

Дамите с бради са рядкост и за съжаление много от тях са експлоатирани заради външния си вид. На много от тях се налага да бъдат част от циркове и други представления, за да оцелеят. Има обаче изключения, при които някои жени с бради са имали щастлив и пълноценен живот.

Окосмяването по лицето при жените може да бъде причинено от широк спектър от състояния - някои по-често срещани, други много по-редки.

Славните жени войводи - нежната сила на българската история

Хирзутизъм

Окосмяването по тялото в области, които обикновено са без косми или с много малко такива, е известно като хирзутизъм. Това може да бъде причинено от ендокринен дисбаланс в надбъбречните жлези, яйчниците (т.е. синдром на поликистозни яйчници) или в мозъка.

Състоянието се измерва с помощта на метод, който оценява растежа на косата в девет различни области на тялото. Лечението варира в зависимост от основната причина, но често се използват противозачатъчни хапчета, както и антиандрогени или инсулинови сенсибилизатори.

Най-великите изобретения, създадени от жени (Част 1)

Хипертрихоза

Рядка причина за окосмяването по тялото е състоянието, наречено хипертрихоза, известно още като "синдром на върколака". Това може да бъде разделено на генерализирана хипертрихоза (по цялото тяло) и локализирана хипертрихоза (конкретна област).

Причините могат да бъдат вродени или придобити. В първия случай се причинява от генетични мутации и присъства от раждането. Що се отнася до придобитата хипертрихоза, тя може да бъде причинена от странични ефекти на лекарства, рак и дори някои хранителни разстройства. Няма лечение за вродени форми на хипертрихоза.

Сега нека да разгледаме някои известни брадати дами в историята:

Зловещите истории на 7 брадати дами

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол