Островни държави, в които да се влюбиш Част 1

Островни държави, в които да се влюбиш Част 1
Снимка: Thinkstock

Далай Лама е казал, че поне веднъж годишно е добре човек да посети място, на което никога преди това не е стъпвал. Ние подкрепяме изцяло тази философия и се стараем да я спазваме.

Разбира се, не винаги имаме възможността да пътуваме до всички места, до които ни се иска, но това не пречи да си мечтаем за тях.

Днес ще ви предложим няколко островни държави, които да прибавите към списъка "Трябва да посетя един ден".

Нека започнем с Малта.

Тя е разположена върху архипелаг в центъра на Средиземно море южно от Италия, източно от Тунис и северно от Либия. Има много какво да се види в тази държава – архитектура, културни паметници, природа, вкусна кухня, средиземноморски плажове и т.н.

С малко повече пдоробности казано – Малта се разпростира Малтийския архипелаг, който е съставен от три населени (Малта, Гозо и Комино) и три необитаеми (Коминото, Филфла и Свети Павел) острова. Архипелагът се намира на около 90 км южно от Сицилия и на 250 км от Северна Африка. Най-голям е остров Малта – дълъг 27 км, широк 14,5 км, а дължината на бреговата линия е 137 км., където се намира и Валета - столицата.

Брегът на острова е скалист, съставен от множество малки заливчета, образуващи естествени пристанища, пясъчни плажове и стръмни клифове. Вътрешността на острова е заета от ниски хълмове, с грижливо оформени тераси по склоновете, на които се отглеждат култури. Малта няма реки и езера и все пак 50% от площта ѝ се обработва.

Филипини

Кой ли не е чувал за тях! Това си има и причина – Филипините поразяват с екзотичната си красота. А знаете ли, че Филипините се състоят от 7 107острова, около 700 от които са населени! Най-големите острови са Лусон, Минданао, Палаван и Миндоро. Страната е бивша испанска колония, което предопределя да е една от двете католически държави в Азия, наред с Източен Тимор. Населението на страната е близо 90 милиона души.

Столицата на Филипините е Манила. В метрополиса на Манила живеят над 11 милиона души, което го прави един от 20-те най-големи метрополиса в света. Културата на Филипините е изключително богата, отчасти защото през XI и XII век на бреговете акостират многобройни мюсюлмански, японски и китайски търговски кораби, чиито моряци постепенно започнали да се заселват на островите.

Друго любопитно е, че Филипинският архипелаг е бил населен още през палеолитната ера. Има много какво да се види, научи и пробва на Филипините, така че ако имате възможност да пътувате до там, не я пропускайте.

Австралия

Това е един доста големичък остров, който определено се свързва с коалите и кенгурутата. Но Австралия далеч не се изчерпва само с това. Тази държава има буквално от всичко – зелени и очарователни планини, огромни и пленителни плажове, екзотика и в същото време типичната градска забързана среда.

Само трябва да си изберете коя част на острова точно бихте желали да псоетите.

Малдиви

Ех, Малдиви.... кой ли не си мечтае да прекара отпуската си там! От милионите снимки, които всички сме виждали, можем спокойно да си извадим извода, че това не са острови, а кътчета от рая.

Кристална вода, коралови рифове, симпатичните къщички тип „барака“, в която с удоволствие бихме прекарали една-две седмици, ослепително бели плажове, палми и усещане за пълно спокойствие – така виждаме Малдивите и предполагаме, че не сме далеч от истината.

Куба

Екзотика, музика, пури, ром – първите думи, които ни идват на ум, като чуем Куба. Културата на страната е невероятно богата и си заслужава да се потопи човек в нея за няколко дена. Огнена страна е Куба с пасващ за това влажен тропико-пасатен климат, а 10% от страната е заета от гори.

Испански и английски са езиците, които са ви нужни, за да ви разбират без проблем, нужно е само желание да хванете шапка, хавайска риза и къси гащета под ръка и да тръгнете към Куба

Втора част на статията за островните държави, в които бихте се влюбили, очаквайте утре!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти