Още един български хит с премиера в ефира на NOVA

Маймуна
Снимка: Лента/NOVA

Българският семеен филм „Маймуна“ ще изненада любителите на качественото българско кино със своята телевизионна премиера тази събота, 22 септември, от 15.00 ч. по NOVA.

Филмът е вълнуващ разказ за сестрите Мая и Ива, които са свързани от един баща и една маймуна*. Както и от обща страст – да се ровят в дълбоко пазените тайни на своя странен учител Пенев. Неочаквано събитие променя живота на всички. На децата им се налага бързо да пораснат, a на възрастните – да останат усмихнати въпреки всичко. "Маймуна” е история за избора да живееш от светлата страна и да продължиш да вярваш, дори когато Дядо Коледа си тръгне завинаги.

Маймуна
Снимка: Лента/NOVA

История за слон, доктор, маймуна, хористи, майки, учители и извънземни, но най-вече за един баща, който трябва да си тръгне... с усмивка. „Маймуна“ е история за любов като никоя друга.

Втората лента на Димитър Коцев - Шошо спечели Наградата на публиката от София Филм Фест и има няколко отличия от фестивали в Европа, Азия и Америка. Сценарият е на Шошо и Иван Марков, камерата е поверена на Александър Станишев, а музиката - на Виктор Стоянов. „Маймуна“ е един от новите българските филми в репертоара на „Лента“, част от стратегията на NOVA да подкрепя качествени родни продукции на всички платформи и представянето им пред широката публика. 

Част от звездния състав на „Маймуна“ са Юлиан Вергов, Ана Пападопулу, Станимир Гъмов, Леонид Йовчев, Радена Вълканова и Валентин Ганев. Голямото откритие на режисьора са младите актриси, на които той поверява главните роли на сестрите Мая и Ива. С „Маймуна“ Александра Костова и Радина Боршош правят изключителен дебют в киното.

За да се насладите на техните изпълнения, не забравяйте да включите телевизорите си за премиерата на българския семеен филм „Маймуна“ - тази събота, 22 септември, от 15.00 ч. по NOVA.

Маймуна
Снимка: Лента/NOVA

*Маймуната Тошко, който изпълнява основна роля във филма, е реабилитиран престъпник. Неговите собственици са били арестувани, а той е настанен в Софийския зоопарк. Тошко е бил обучен за крадец и е задигал синджирчета и портфейли, докато е забавлявал минувачите по черноморските курорти. По време на снимките продължава да се опитва да практикува стария занаят.

банери нови
Снимка: Edna

банери нови
Снимка: Edna

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти