Ooh la la! Четем на български романа „Емили в Париж“ по хитовия едноимен сериал на Netflix

книга Сиела
Снимка: PR архив Издателство Ciela

Още с появата си през 2020 година емблематичният сериал от създателя на „Сексът и градът“ Дарън Стар – „Емили в Париж“ – се превърна в една от най-обсъжданите и гледани продукции на стрийминг гиганта Netflix. А главната героиня Емили Купър, изиграна от актрисата Лили Колинс, достойно прие титлата на „парижката Кари Брадшоу“ с екстравагантния си стил на обличане и своите пикантни любовни авантюри.

Точно в деня, когато премиерата си направи трети сезон на обичания от милиони зрители сериал, на български излезе и първата му официална новелизация – романът „Емили в Париж“ от френската писателка Катрин Каленгула.

Издържан в запазения бляскав стил на сериала, присъщото му чувство за хумор и изискана парижка мода, романът на Катрин Каленгула проследява целия първи сезон от завладяващата история на американката Емили и изпълненото ѝ с недоразумения и неволи приключение да завладее Париж.

В края си книгата съдържа и специално цветно приложение за феновете на сериала с някои от най-запомнящите се тоалети и моменти.

„Всички имаме нужда от мечти, за да живеем, а моята винаги е била да дойда тук.“

Емили Купър от дете си представя как живее в Париж и ето че мечтата ѝ най-после е реалност! Изпратена по работа от Чикаго, за да замести шефката си, която забременява и е невъзможно да поеме позицията, Емили пристига в Града на любовта, за да консултира френската маркетинг агенция за луксозни стоки „Савоар“.

Задачата ѝ е да покаже на френските си колеги американската гледна точка в маркетинга и да засили присъствието им в социалните мрежи. На теория това изглежда като перфектната работа за нея. Само с едно изключение – Емили не говори френски. Но това не би трябвало да е чак толкова голям проблем, нали?

Още с влизането си в офиса на „Савоар“ обаче, Емили разбира, че Париж може и да не е точно градът от мечтите ѝ. Младата жена скоро осъзнава, че колегите ѝ никак не са впечатлени от това, че не говори френски, а бурният ѝ ентусиазъм и ведър характер изглежда дразнят шефката на агенцията до дъното на префърцунената ѝ френска душа.

Решена да помаха „Au revoir“ на всяка една неприятност, изпречила се на пътя ѝ, Емили се опитва да заживее като истинска парижанка, макар и това да ѝ изглежда практически невъзможно.

Нейни гидове из улиците, маниерите и многобройните особености на Париж ще бъдат новата ѝ най-добра приятелка Минди – певица от Шанхай, която работи като бавачка след катастрофално участие в телевизионно шоу за таланти; изключително сексапилният готвач Габриел (с когото Емили трябва да бъде само приятелка) и неговото гадже Камий, с която Емили някак си успява да се сприятели. И да се забърка в най-голямата каша на живота си.

Висша мода, обилни количества драма и любовни триъгълници оживяват сред страниците на това вълнуващо приключение из най-вълшебните места в Града на светлините. Ще успее ли Емили да намери мястото си там и да се отърси от образа на типичната „Американка“, за която всички я мислят?

Забавно, романтично и шармантно във френската си красота, „Емили в Париж“ е идеалното четиво за всеки, който не се страхува да мечтае и да сбъдне мечтите си.

книга Сиела
Снимка: Издателство Сиела

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти