Създадено за Revalid®

Очаквано за сезона: Есенен косопад - Участвай в играта и си спечели награда!

Очаквано за сезона: Есенен косопад - Участвай в играта и си спечели награда!
Снимка: iStock/Getty Images

През есента падат не само листата на дървета, а и косата от главата. Свикнали сме да го смятаме за естествен процес, който трябва просто да се изтърпи. Всъщност ние можем много да помогнем на косата си да се чувства добре и да изглежда добре и през този процес.

Нормален ли е сезонният косопад?

Никога прекомерната загуба на коса не е “нормална”. Всеки от нас знае по усет кога косата започва да пада повече и познава онова неприятно чувство на притеснение “какво се случва, защо започвам да губя коса”?

Снимка: iStock/Getty Images

Обикновено, ако няма други причини, косопадът се засилва през пролетта и есента. Всъщност причина за това са начинът на живот през зимата (за пролетния косопад) и през лятото (за есенния).

Причини за поява на есенен косопад

Горещото лято е време на изпитание за косата - високи температури, влага, морска вода, хлор от басейните, слънчеви шапки, ежедневно носене на ластици и шноли защото никой не може да търпи дългата си коса в горещините, безсънни нощи и нарушен режим на живот - всичко това се отразява на косата.

През есента вече настъпва естественият етап на отделяне от главата и тогава се засилва косопадът на изтощената от лятото коса.

Начини за намаляване на есенния косопад

Вместо просто да стоим и да броим опадалите от главата ни коси, можем да включим в ежедневната си грижа за красота следните съвети:

Водете здравословен начин на живот:

Запазете здравословния си начин на живот и хранителните навици. Включете в диетата си храни, богати на витамини и минерали, които подпомагат здравето на косата, като витамини от група B, витамин D, желязо и цинк.

Пийте достатъчно вода, за да поддържате хидратацията на косата и скалпа.

Правилна грижа за косата:

Снимка: iStock/Getty Images

Избягвайте горещи сешоари и преси за коса. Ако е възможно, нека косата се изсушава естествено.

Избягвайте агресивни химически терапии като изправяне и боядисване на косата.

Деликатна грижа при миене и разресване:

Избягвайте твърди четки и бързи движения, когато решите косата си. Ползвайте гребен с широки зъбци или мека четка.

Не претоварвайте косата с твърде много продукти за стайлинг.

Специализирани продукти:

Можете да използвате специализирани продукти за косопад, които съдържат активни съставки, предназначени да подпомогнат растежа на косата и да я заздравят. Добра комбинация са трите стъпки против косопад на Revalid.

Снимка: Revalid

Те са прости и лесни:

Стъпка 1: Подкрепа отвътре с Revalid Hair Complex капсули за коса и нокти. Той съдържа витамини B1, B6, D3, минерали като цинк, мед, желязо, биотин и растителни екстракти. Разработени в Швейцария, активните съставки в Revalid Hair Complex биха могли да стимулират образуването на кератин, който е ключов биологичен градивен елемент на косата. Така се подпомага растежа на косата и се възстановява еластичността ѝ чрез доставяне на основни хранителни вещества отвътре.

Снимка: Revalid

Стъпка 2: Стимулиращ шампоан Revalid с иновативната съставка Redensyl, комбинирана с екстракт от швейцарска артемизия и пантенол за нежно почистване, като същевременно стимулира растежа на косата, овлажнява скалпа и укрепва косата.

Снимка: Revalid

Стъпка 3: Регенерация на косата с Revalid Regrowth Serum. Той съдържа Redensyl, патентована активна съставка, доказана от медицински изследвания, която намалява загубата на коса и увеличава плътността на косъма. Екстрактът от Швейцарски пелин Artemisia и пантенолът допринасят за овлажняване на скалпа и укрепване на косата.

Снимка: Revalid

Терапията за коса е добре да продължи 3 месеца, за да обхване максимален брой косъмчета във всяка фаза от растежа им и да ги подкрепя през целия им жизнен цикъл.

И за да сме наистина полезни в борбата с есенния косопад, даваме възможност в партньорство с Revalid на 3 от вас да спечелят комплект Грижа за косата против косопад на швейцарската марка Revalid Regrowth Серум 50 мл. И REVALID HAIR COMPLEX - 60бр. капсули.

На 23.10.2023 г. ще изтеглим на случаен принцип 3-ма участника и ще ги наградим с комлект Revalid. Успех!

Общи условия към играта.

Играта приключи! Честито на печелившите Д.К., М.Г. и К.Д. Очаквайте организаторите да се свържат на посочения от вас e-mail адрес относно получаване на наградите.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти