Пролет през януари! Неочаквано високи температури ни очакват до края на седмицата

Когато си мислим за средата на януари, в съзнанието ни изникват идилични зимни картини - правим снежни човеци с децата, гледаме как през прозореца вали пухкав сняг, докато пием чай, изобщо целият свят е потънал под блестяща бяла покривка, която сякаш измива всичко сиво и грозно. Съжаляваме, но ще трябва да почакате още малко, за да се насладите на зимната приказка, защото тази седмица ни очакват пролетни температури.

До края на януари ще се сменят няколко сезона. В близките дни ще станем свидетели на необичайно затопляне за сезона, а след това студен арктически въздух ще върне усещането за зима, научаваме от прогнозата на Nova

Посрещаме 16 януари с понижена видимост в котловините и низините призори. Слънцето ще се покаже, но в хода на деня облачността от запад на изток ще се увеличи. Дневните температури ще са между 5 и 10-11 градуса, в планините от минус 1 до плюс 3.

До петък ще е ветровито. Поривите ще са южни и топли, но особено силни в планините и най-вече по северните склонове. Дневните температури ще се повишават и от сряда до петък в някои райони ще достигнат стойности около и над 15, дори 20 градуса.

Към петък вечерта и през почивните дни се очакват по-силни валежи, които ще преминат над повече райони на страната. Ще вали интензивно дъжд в равнините и сняг по планините на Югозападна България.

егвг
Снимка: Nova.bg

През почивните дни (след 20 януари) ще започне да прониква студен въздух и с понижението на температурите ще има условия за валежи от сняг. Ако прогнозираната атмосферна циркулация се запази, периодът от 21 до 25-26 януари ще е с по-студено време, динамична облачност и превалявания от сняг.

В самия край на месеца се очаква над Източна Европа да се установи антициклон. В дните около провеждането на Международния фестивал на сурвакарските традиции „Сурва" в Перник ще остане студено с температури около традиционните за зимата, мъгли сутрин, но без валежи и с повече слънце.

Какво ще се случи на всяка зодия тази зима

 

 

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти