Създадено за Volkswagen

Новият компактен Volkswagen ID.3, който осигурява спокойствието, за което всяка дама мечтае

Volkswagen
Снимка: Volkswagen

Ако ще си взимате автомобил за първи път, или не сте правили покупка от много години, може да е трудно да разберете откъде да започнете при избора на нова кола. Как да намерите точно тази, която ще отговаря напълно на вашите нужди за години напред?

Новата кола си представяме с модерен, но едновременно класически екстериор, комфортен интериор, оборудвана с последни технологични усъвършенствания и разбира се – с мисъл за бъдещето. А ако автомобилът е снабден с нужните системи за безопасност– категорично е нашият.

И дори си избрахме: Voklswagen ID.3 – последния модел на бранда, който е базиран на нови решения, съобразени с обратната връзка на клиентите.

Volkswagen
Снимка: Volkswagen

Volkswagen България представиха новия си модел електрически автомобил на 27-и юли на специално за всички софиянци място – Ботаническата градина на БАН в полите на Витоша. Локацията за събитието не бе избрана случайно, защото тази компактна градска кола ни гарантира точно това, което обикновено търсим сред природата: спокойствие и конфорт без изнервящи шум и вибрации.

А именно от това се нуждае всяка забързана дама, която се опитва да оцелее в градската джунгла, нали?

С мисъл и внимание към природата Volkswagen създават новия ID.3 без продукти от животински произход, с интериор основно от рециклирана пластмаса. Така те насърчават своите клиенти да се ориентират не просто към придвижването с електрически автомобил, но и да допринесат за опазването на околната среда, избирайки екологично създаден продукт.

Докосвайки се до Voklswagen ID.3, разбрахме всичко за най-актуалното предложение на компанията и новите акценти, които са добавени по модела, за да направят преживяването с тази кола не просто задължение, но и удоволствие. Ето и какво научихме за нея, като сме сигурни, че ще удиви и вас, както нас:

Батерията

Едно от основните преимущества на автомобила, разбира се, е това, че е електрически. Моделът ID.3 се предлага с 2 размера батерии:

  • с батерия с капацитет 58kWh и автономия 428 км;
  • с батерия с капацитет 77 kWh и автономия 558 км.

Така получавате избор от размери на батерията, осигуряващи различна производителност и обхват, за да отговарят на вашите нужди. Не само – за сравнение, дори с малката батерия, пробегът е значително по-голям от конкурентните модели в сегмента, което определено го прави практичния избор. И не се притеснявайте, че можете да останете без енергия, за да стигнете до желаната крайна точка.  

При интелигентното планиране на по-дълги пътувания системата изчислява оптимално местоположението на всички необходими спирки за зареждане така, че крайната цел да бъде достигната максимално бързо. В този процес системата отчита също актуалната пътна обстановка, тежестта на трафика, прогнозите за неговото развитие и промените в нивото на заряд на акумулаторната батерия. Броят и местоположението на местата за зареждане се изчисляват динамично и зависят от мощността на зарядните станции.

Благодарение на всичко това, e-Routenplaner може да предложи на водача избор между две кратки зареждания с висока мощност и едно дълго зареждане с ниска мощност. Освен това системата предлага надеждна информация и за заетостта на зарядните станции, като заетите въобще не се включват в маршрута. Собственикът може да добави в системата обекти от особен интерес (POI), както и да ги прехвърли бързо и удобно в навигацията на автомобила с помощта на безплатното смартфон приложение We Connect ID Арр.

Как точно става зареждането?

Проверихме! Зареждането е супер удобно заради новия стандарт на модела - с помощта на Plug & Charge. Всичко, от което се нуждаем, е ID. Software 3.1 или по-висока версия, приложението We Connect ID. App, както и Plug & Charge We Charge тарифа за зареждане. Така просто отиваме до зарядната колонка от Plug & Charge, активираме Plug & Charge в приложението и включваме зарядния кабел. Влизането в профила, зареждането и прекратяването след зареждане стават автоматично.

Volkswagen
Снимка: Volkswagen

Екстериор

Екстериорът на автомобила е нещото, което ни грабна на пръв поглед. Линиите му са едновременно симплистични, но и с поглед в бъдещето. Леко футуристичен, но не твърде екстравагантен – всеки сантиметър по външното му оформление е измислен безупречно, за да създаде добра аеродинамика и ярък и запомнящ се вид. Предната част е с оптимизирани въздушни отвори и големи лакирани повърхности. Тя придава самоуверено и приятелско изражение на новия ID.3, като съществен принос в това отношение има и новата предна броня. В задната част разделените на две задни светлини осветяват за първи път и капака на багажника.

И като говорим за светлини, няма как да не споменем IQ.Light. По желание на клиента към новия ID.3 може да се добави тази матрична технология, която позволява през повечето време да шофирате на дълги светлини, без да заслепявате останалите участници в движението. Към този пакет могат да се добавят и 3D LED-задни фарове с анимирани стоп-светлини и интегрирани динамични мигачи, които с помощта на плавно светлинно движение указват посоката на движение.

А богатата палитра от цветове ви дава избор каква осанка искате да имате на пътя. Едно е сигурно, независимо дали ще се спрете на комбинация Glacier White Metallic – Black (бяло и черно), Scale Silver Metallic – Black (сиво и черно), Costa Azul Met – Black (синьо и черно), Mythos Black Metallic – Black (черен металик и черно), Dark Olivine Green Met - Black (зелено и черно) или Kings Red Metallic - Black (червено и черно) – вие и автомобилът ви ще се отличавате със стил и изтънченост.

Интериорът на новия ID.3

Дойде време и за едно от любимите ни неща. Защото времето, прекарано в автомобила – независимо дали на път за работа в протяжно задръстване, или на път за почивка – напрегнат и непредвидим, е от особено значение. И е важно да ни бъде комфортно, приятно, та дори уютно. Факт - интериорът на Volkswagen ID.3 има леко футуристично усещане – за да гали сетивата. В същото време обаче е много удобен. Освен това няма как да не отбележим едно страхотно решение на марката - новата тапицерия е със състав 71% рециклирани материали, тъй като от бранда се стремят да намалят максимално въглеродния си отпечатък.

Volkswagen
Снимка: Volkswagen

Разбира се, седнахме на шофьорската седалка - разположението и позицията на седалката на водача спрямо волана и педалите са много добри, оставяйки ви да седите спокойно зад волана. Комфортът дори за най-фините дами е напълно гарантиран. Всъщност колата е колкото компактна, гледана отвън, толкова и просторна и удобна отвътре, което значи, че нито вие, нито семейството ви няма да се наложи да правите компромис с пространството и мястото за съхранение, докато пътувате. 

Зад волана има и дигитален модул с дисплей (Head-up дисплей), който показва скоростта, пробега и сателитните навигационни инструкции. Централно е разположен голям сериен дисплей с диагонал 12 инча (30,5 см), който е с добра видимост и чувствителност за лесен достъп до менюто. Графиката се визуализира директно на предното стъкло, така че на водача не се налага да отклонява поглед от пътя.

Volkswagen
Снимка: Volkswagen

За хората отзад също ще бъде удоволствие да се возят, защото има място и за по-високи пътници, без някой да се чувства притиснат.

Ами багажникът?

Задаваме си този въпрос и на ежедневна база, когато ни трябва пространство за седмичното пазаруване, и всеки път, когато тръгваме на път – дали багажникът ще побере куфарите и някоя друга тротинетка за най-малкия член на семейството. Добра новина - багажникът е достатъчно голям.

Технологично съвършенство

Напълно убедени сме, че всеки би оценил асистиращите системи IQ.Drive на Volksvagen ID.3. Няколко от тях поставяме на фокус:

Имате нужда от асистент на пътя? Travel Assist с данни от колективен интелект

"Travel Assist" така добре се напасва към стила ви на шофиране, че дори може да поддържа автомобила вместо точно в средата на лентата, малко по-вдясно или по-вляво – както го правите вие. В допълнение може да предприема и активна смяна на лентата, разполага и с функции за предикативно регулиране на скоростта и напасване на скоростта спрямо завоите. Интелигентната система ви гарантира спокойствие, но все пак отговорността и пълното овладяване на автомобила остават в ръцете на шофьора.

Volkswagen
Снимка: Volkswagen

Имате затруднения с паркирането? Park Assist Plus

Особено в големите градове, в които паркирането е почти като „Мисия невъзможна“, опцията Park Assist Plus е повече от изкушаваща. Тя може да прецени дали дадено място е достатъчно голямо, но и автоматично да паркира, вместо вас. Разбира се, можете да следите изпълнението на маневрите и при необходимост да се намесите. В допълнение има и Area View – благодарение на четири камери, които следят целия периметър около автомобила и прожектират заснетия образ на екрана на инфотейнмънт-системата, излизането от паркомясто в централни градски части и изобщо маневрирането в тесни пространства се случва без никакви усилия и притеснения.

С грижа и внимание към пешеходците - асистент за аварийно спиране Front Assist

Тази функция за разпознаване на пешеходците предупреждава за критични ситуации с пешеходци или други автомобили, а в опасни случаи може дори автоматично да спре автомобила.

Volkswagen
Снимка: Volkswagen

Разбира се, моделът предлага още Lane Assist, асистент за смяна на лентата Side Assist, Emergency Assist, предупреждение за опасност (Car2X), автоматично регулиране на дистанцията ACC, дори memory-функция за паркинг-асистента Park Assist Plus.

Е, как да не го изберем?

Ако и вие го избирате, можете да разгледате ценовата листа и опциите за персонализиране на конфигурацията тук.  

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти