Нова доза криминални загадки идват с две заглавия от Агата Кристи на български

книга Ера
Снимка: Издателство Ера/iStock

Ексцентрична, непредсказуема и вечно интригуваща, Агата Кристи е най-популярният криминален автор в света, обявена за Първата дама на криминалния жанр. Нейните произведения са преведени на над сто езика, продадени в повече от два милиарда екземпляра. На българския пазар през юни излизат две заглавия от библиографията на криминалната писателка - „Убийство в дома на свещеника“ и „Трупът в библиотеката“.


„Убийство в дома на свещеника“ е първият роман на Агата Кристи, в който главна героиня е симпатичната госпожица Марпъл. Той е сред най-популярните творби на авторката.

Спокойствието в заспалото селце Сейнт Мери Мийд е разтърсено от убийството на полковник Протеро. Жертвата не е сред любимците на населението, затова и заподозрените са мнозина. Възможно ли е невярната му съпруга да е убиецът? А нейният любовник? Дори дъщерята на полковника има мотив.

В „Убийство в дома на свещеника“ за пръв път госпожица Марпъл демонстрира брилянтните си способности, с които разкрива и наказва дори и най-подлите престъпници.

книга Ера
Снимка: Издателство Ера


„Казах ти, че не виждам причина да не се позабавлявам с това разследване? Истинско убийство в къщата ми! Такова нещо не се случва всеки ден.“

Седем сутринта е. Семейство Бантри се събуждат и намират тялото на млада жена в библиотеката си. Облечена е с вечерна рокля и носи тежък грим, който сега е размазан по лицето ѝ. Но коя е тя? Как е попаднала там? А дали има връзка с другото момиче, чието тяло по-късно откриват? Истината трябва да излезе наяве преди да плъзнат грозни слухове. Много детективи биха искали да разкрият мистерията, но госпожица Марпъл е крачка пред тях!

книга Ера
Снимка: Издателство Ера

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти