Нов конкурс за деца!

Нов конкурс за деца!
Снимка: Thinkstock

Освен пролетно настроение, тази година месец май може да донесе и чудни книжни награди. На първи май стартира конкурсът за деца на издателство "Емас" с мотото "Покажи ни любимия си герой", а на първи юни ще бъдат обявени победителите.

Какво трябва да направите?

Първо, помислете кой герой или група герои от поредиците "Големите разказвачи XX/XXI век" и "Европейски разказвачи XX/XXI век" ви харесват най-много и ви се струват най-вълнуващи.

След това идва най-приятната част – развихрете въображението си! Покажете ни героя чрез рисунка, или като го моделирате от пластилин, облечете се като него, имитирайте типичната му физиономия, организирайте тематично парти… Единственото условие е да бъдете креативни и най-вече да се забавлявате!

Качете снимка на сътвореното от вас в специалното приложение "Покажи ни любимия си герой" на страницата на "Емас" във фейсбук и там тя ще бъде оценявана от потребителите на социалната мрежа. (Приложението ще е активно от утре – 1 май)

Получилият най-много гласове ще се радва на един ваучер за книги на издателството на стойност 200 лева, а следващите петима ще получат ваучери по 50 лева.

Победителите ще имат възможност сами да изберат книгите без ограничения в жанра.

Зад поредиците "Големите разказвачи XX/XXI век" и "Европейски разказвачи XX/XXI век" стои идеята на екипа на "Емас" да запознае българските деца с най-доброто от детската литература на континента.

Включени са автори, непознати и неиздавани до момента по нашите ширини, но значими в Европа, получавали множество награди и любими на децата в родните си страни.

Някои от тях са носители на най-престижния приз за детска книга – медалът "Ханс Кристиан Андерсен", наричан още Малката Нобелова награда.

Журналистическото жури на "Златен лъв" 2013 връчи на издателството Грамота за популяризиране на качествена съвременна европейска младежко-юношеска литература за поредиците. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти